Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Περικοπή 4.200 θέσεων εργασίας ως το 2011 ανακοίνωσε η Siemens .....


Περικοπή 4.200 θέσεων εργασίας ως το 2011 ανακοίνωσε η Siemens .
Την περικοπή 4.200 θέσεων εργασίας στον κλάδο του των υπηρεσιών πληροφορικής (SIS), όπου απασχολούνται 35.000 άνθρωποι, ως το 2011 ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος Siemens, οι εκπρόσωποι του οποίου τόνισαν πως σχεδόν οι μισές από αυτές τις θέσεις θα περικοπούν στη Γερμανία.


Ιδιαίτερα θα πληγούν οι εγκαταστάσεις στο Μόναχο, στη Νυρεμβέργη-Ερλάνγκεν, στη νότια Γερμανία και στο Πάντερμπορν, στην κεντρική, διευκρινίζει ο όμιλος Siemens σε ανακοίνωσή του.

Οι απασχολούμενοι στις υπηρεσίες πληροφορικής του ομίλου στη Γερμανία ανέρχονται σε 9.700 από τους συνολικά 35.000 παγκοσμίως.

Σε νομικό επίπεδο, ο κλάδος των υπηρεσιών πληροφορικής θα αποσχιστεί από τον όμιλο την 1η Οκτωβρίου ώστε "να δημιουργηθούν όλες οι συνθήκες που απαιτούνται για μία εταιρεία που θα λειτουργεί με αυτόνομο τρόπο και να υπάρξουν νέες επιλογές για την ενίσχυση της δραστηριότητας" της SIS, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο τζίρος των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών πληροφορικής του ομίλου Siemens σημειώνει πτώση εδώ και αρκετά χρόνια και η εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τις πουλήσει.

Ο όμιλος Siemens έχει ήδη δαπανήσει 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότησή του και έχει ήδη περικόψει περίπου 23.000 θέσεις εργασίας. Στα τέλη του 2009 απασχολούσε συνολικά περίπου 405.000 ανθρώπους παγκοσμίως.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα