Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Υψηλή η αποχή από τις εκλογές….Σε επίπεδα κοντά στο 45%. Ένας στους δύο, αρνήθηκε την συμμετοχή!!!!!!

Στον Βελβεντό οι ψηφοφόροι δεν προσήλθαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».   
Από την εκλογική διαδικασία απείχαν οι κάτοικοι του  Βελβεντού Κοζάνης, της Γαύδου και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς.

- Δεν πρόκειται για τυπική διαμαρτυρία αλλά δημιουργείται κρίση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος -

 Σε πρωτοφανή επίπεδα έφτασε η αποχή κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών.   Το  45% των ψηφοφόρων περίπου, αρνήθηκε να πάει να ψηφίσει  στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Η αποχή κυμάνθηκε από 55,2% (περιφ. Βορείου Αιγαίου) το υψηλότερο εως 33% το χαμηλότερο (στην Κρήτη). Στην  Αττική, η αποχή έφτασε στο πολύ μεγάλο για τα Ελληνικά δεδομένα ποσοστό του 45,1%.
Ασφαλώς, ασφαλέστατα το αποτέλεσμα της αποχής παράγει πολιτικά αποτελέσματα!
Ο πρωθυπουργός  Γιώργος  Παπανδρέου κάνει λόγο για «δύσπιστους συμπολίτες , η αποχή των οποίων πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας»
Το πρώτο μήνυμα το οποίο μοιάζει ξεκάθαρο είναι το μήνυμα της αποχής, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος
Ανάλογη εκτίμηση έκανε και ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος υποστήριξε πως ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στο σημερινό πολιτικό σύστημα.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος της Νέας Δημοκρατίας μιλά «για  αποχή με έντονο πολιτικό περιεχόμενα, που αποτελεί μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και δεν είναι απότοκος αδιαφορίας»
Ο Φώτης Κουβέλης είπε πως είναι ο Νικητής των εκλογών και «μαρτυρούν την αποσύνθεση και την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα