Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Μίχας έχασε από τον... Μίχα

Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις του με Σγουρό και Φασούλα δεν εκτιμήθηκαν στον β΄ γύρο  
 Παραφωνία... στο κλίμα νίκης της χθεσινής νύχτας αποτέλεσε για το ΠΑΣΟΚ το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Πειραιά. Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Γιάννης Μίχας τερμάτισε δεύτερος και έτσι ο δήμος πέρασε στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο να αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου από την 1η Ιανουαρίου 2011. Oπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, ο κ. Μιχαλολιάκος πήρε το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων του κ. Μαντούβαλου, ενώ ο κ. Μίχας δεν κατάφερε να συσπειρώσει γύρω από την υποψηφιότητά του το σύνολο των πασοκικών δυνάμεων στον Πειραιά, κάτι που αποδίδεται στις εσωτερικές έριδες που προκλήθηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Από την Ιπποκράτους δεν έγιναν χθες δηλώσεις για το αποτέλεσμα στον Πειραιά, ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το αδιαμφισβήτητο- σύμφωνα με τις μετρήσεις- φαβορί του ΠΑΣΟΚ για το μεγάλο λιμάνι δεν κατάφερε να κερδίσει τον δήμο που είχε περάσει στο ΠΑΣΟΚ το 2006 με το 45% του Παναγιώτη Φασούλα. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προεκλογικά εμφάνιζαν τον κ. Μίχα ως το μοναδικό κομματικό στέλεχος που θα μπορούσε να κερδίσει τον Δήμο
 Πειραιά προεξοφλώντας μάλιστα την αποτυχία του νυν δημάρχου κ. Φασούλα. Ο κ. Μίχας που ενδιαφερόταν για την Περιφέρεια Αττικής αρνήθηκε αρχικώς να συναινέσει στην κάθοδό του στον Πειραιά και χρειάστηκε να πιεστεί από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για να αναγκαστεί την ημέρα ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων στο Εθνικό Συμβούλιο να πει το «ναι». Ακολούθησαν δημόσιες αντιπαραθέσεις και κόντρες τόσο με τον Γιάννη Σγουρό όσο και με τον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα κάτι που, όπως φάνηκε στην κάλπη, δεν εκτιμήθηκε δεόντως από τους πολίτες του Πειραιά. Ετσι, ενώ την τελευταία εβδομάδα έγινε αγώνας δρόμου για να καλυφθεί η απόσταση με τον κ. Μιχαλολιάκο τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τους βουλευτές του Πειραιά, ο κ. Μίχας δεν κατάφερε να κερδίσει τον δήμο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Το φαβορί του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά δεν κατάφερε να κερδίσει τον δήμο που είχε περάσει στο Κίνημα το 2006 με το 45% του Π. Φασούλα
Εριχναν το φταίξιμο στον Παναγιώτη Φασούλα
Η ΘΕΑ ΑΠΟ το στρατηγείο του Γιάννη Μίχα στην οδό Δραγάτση μαρτυρά τη χαμένη μάχη. Ενας νέος, μόνος, καπνίζει. Μια παρέα γυναικών κάτω από τη σημαία του Ολυμπιακού κοιτούν στο πουθενά, είναι σιωπηλές, με τα χέρια σταυρωμένα. Ο αγώνας δεν ήταν ντέρμπι. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κέρδισε στην εκλογική αναμέτρηση άνετα, πιο άνετα από ό,τι φανταζόταν και ο ίδιος, όπως δήλωνε σε συγγενείς και συνεργάτες. Ο κ. Μίχας φύλαγε τις κουβέντες του. Μια κοιτούσε τα αποτελέσματα στον υπολογιστή, καθώς αυτά ανανεώνονταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Μια έπινε ουίσκι, σκέτο. Και έπειτα βουτούσε στα χαρτιά του.

Με αριθμούς και γραφήματα προσπαθούσε να αναλύσει το αποτέλεσμα. Τι έχασε, τι κέρδισε. Πού βρισκόταν κοντά. Πού το πάλεψε. Ισως και να ήθελε να ερμηνεύσει τους λόγους της ήττας του. Μια ήττα που την καταλάβαινες όχι μόνο από την τηλεόραση που έπαιζε εδώ και ώρες. Την άκουγες από τα ανοιχτά παράθυρα, την ένιωθες κάτω από τα πόδια σου. Στο ισόγειο του πολιτικού γραφείου του κ. Μίχα βρισκόταν το κεντρικό εκλογικό κέντρο του κ. Μιχαλολιάκου. Εκατοντάδες οπαδοί του υποψηφίου που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία είχαν απλωθεί στον πεζόδρομο. Δυο νέοι είχαν φορέσει την ελληνική σημαία σαν μπέρτα και περίμεναν την κάθοδο του υποψηφίου τους για να τον αποθεώσουν. «Αν είναι δυνατόν, μου φαίνεται απίστευτο...» ψέλλισε ένας ψηφοφόρος στο γραφείο του κ. Μίχα. «Κι όμως είναι...» μονολογούσε ο υποψήφιος δήμαρχος που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά του 6% της πρώτης Κυριακής είχε ανατραπεί και ψηφοφόροι του κ. Μίχα έριχναν το φταίξιμο στον Παναγιώτη Φασούλα. «Δίχασε τον κόσμο», έλεγαν.

«Πάμε στην Γκρέκου!»

ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ τετράγωνο, έξω από το ασανσέρ που οδηγούσε στο στρατηγείο του κ. Μιχαλολάκιου είχε σχηματιστεί ουρά δεκαπέντε ατόμων.

Δημοτικοί σύμβουλοι και ψηφοφόροι. Συντοπίτες του και ένας βετεράνος στρατιωτικός. Ολοι ήθελαν να τον δουν.

Το γραφείο του όμως ήταν γεμάτο. Η σύζυγός του κατέγραφε από το τηλέφωνο ψήφους ανά εκλογικό τμήμα και το κινητό του δεν σταματούσε.

Αργότερα παραδεχόταν σε συνεργάτες του ότι αυτή ήταν «η πιο σκληρή μάχη» του. Και όταν ο Ηλίας Νικολακόπουλος είπε από τη συχνότητα του Μega ότι ο δήμος του Πειραιά περνάει στον Μιχαλολιάκο, στο γραφείο της Βασιλέως Γεωργίου γιόρτασαν με ποδοσφαιρικές ιαχές.

«Απόψε πάμε Γκρέκου!

Να κλείσουμε τραπέζι!» παρότρυνε την ομάδα ένας ψηφοφόρος, ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος έψαχνε την κόρη του και τη γυναίκα του για να βγουν φωτογραφίες. Ενα φιλί στο μάγουλο και ένα στο στόμα. Και έπειτα αγκαζέ και με τις δύο για δηλώσεις στο εκλογικό κέντρο, στα πόδια του γραφείου του κ. Μίχα. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά

1 σχόλιο:

  1. ΖΗΤΩ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!!
    ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ, ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα