Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Δημοκρατική Συμμαχία» το όνομα του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με σύμβολο ένα κλαδί ελιάς

«Δημοκρατική Συμμαχία» είναι το όνομα του νέου κόμματος, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο του Μπάτμιντον. Σύμβολο του έχει ένα κλαδί ελιάς.

Το ιδρυτικό συνέδριο του «κινήματος», όπως η ίδια το περιέγραψε, θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Δημιουργούμε σήμερα ένα πανελλήνιο κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Όχι άλλο ένα κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο νέος πολιτικός φορέας δηλώνει ανοικτός στη συνεννόηση και πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «τα αντιθετικά πολιτικά δίπολα της Αριστεράς - Δεξιάς καθίστανται δευτερεύοντα» και η Δημοκρατική Συμμαχία φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους από
 το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος: Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών.

Ως προς τις αρχές και τα ιδεολογικά ρεύματα που πρεσβεύει η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι εκείνα του ανθρωπισμού, το Διαφωτισμού, του φιλελευθερισμού αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνικών κατακτήσεων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων.

Επίσης, η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει προτεραιότητα στο σπάσιμο του φαύλου κύκλου των ελλειμμάτων και στο να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά, σε μία Παιδεία σύγχρονη και ανταγωνιστική, στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας, στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων των Ελλήνων της περιφέρειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και στον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για το κόμμα της, αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα δώσει την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη, μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τη Δευτέρα στις 23:30 στο MEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα