Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Χρυσοχοϊδης: Άμεσα στην αγορά 2,15 δις για δράσεις του επενδυτικού νόμου


Την προκήρυξη προγραμμάτων ύψους 2,15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου μέχρι τις 15 Μαρτίου, παρουσίασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην Κρήτη. Εξειδικεύοντας  τα προγράμματα του επενδυτικού νόμου, που θα προκηρυχθούν,  είπε ότι από τα 2,15 δισ. , το 1,5 δισ. θα είναι καθαρές φοροαπαλλαγές, ενώ τα 650 εκ. ευρώ επιδοτήσεις. «Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν 400 εκ. για το καθεστώς της περιφερειακής συνοχής, 100 εκατ. για επενδύσεις τεχνολογικής ανάπτυξης, 100 εκ. για νεανική επιχειρηματικότητα, 50 εκατ. για επενδύσεις δικτύωσης», διεκυκρίνισε.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε  ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει δημιουργηθεί το «Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας» με προϋπολογισμό 150 εκ. ευρώ, που στοχεύει στη διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην ένταξή τους και στη διατήρησή τους στην αγορά εργασίας.

Για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας ανέφερε ότι μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τη Νεανική Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα, που θα προκηρυχθούν τον επόμενο μήνα.

Μέχρι το 2013 να υπάρχει κάλυψη όλου του πληθυσμού με ευρυζωνική πρόσβαση, υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοϊδης, σημειώνοντας ότι σχεδιάζονται επενδύσεις αρχικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 120 εκ. ευρώ. Στόχος είναι  να υπάρχουν υπηρεσίες ευρυζωνικότητας σε αγροτικές περιοχές όπου σήμερα δεν υφίσταται καμιά τέτοια υποδομή, εξασφαλίζοντας τη συντήρηση και τη βιωσιμότητά τους τουλάχιστον για 8 έως 10 χρόνια. Επίσης, σε 72 πόλεις της χώρας θα γίνει  η αξιοποίηση των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών . Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη διαχειριστών είναι σε εξέλιξη . Στόχος είναι , μέσα από νέες επενδύσεις περίπου 100 εκατ. ευρώ, τα επόμενα 3 χρόνια είναι να επιτευχθεί η αξιοποίηση και ανάπτυξη των υποδομών αυτών, ώστε 20% των νοικοκυριών στις πόλεις αυτές να απολαμβάνουν γρήγορη και ποιοτική ευρυζωνική πρόσβαση, ενώ οι υποδομές αυτές θα είναι έτοιμες να συνδέσουν 30% επιπλέον κατοικίες.

Σχετικά με τις συμπράξεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ανέφερε ότι έως τον Ιούνιο θα έχει γίνει η δημοπράτηση κτιριακών έργων κοινωνικών υποδομών, στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και στον τομέα τεχνολογίας -πληροφορικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα