Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τριφυλία : Κατάληψη στα Δημοτικά Μαράθου & Καλού Νερού

ImageΥπό κατάληψη τελούν από χθες το πρωί τα Δημοτικά Σχολεία Μαραθοπόλεως και Καλού Νερού στην Τριφυλία μετά από αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να μην καταργηθούν. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές αλλά και οι τοπικές κοινωνίες εκφράζουν με αυτό το δυναμικό τρόπο την αντίθεση και την αντίδρασή τους στην πρόθεση του υπουργείου να συγχωνεύσει/καταργήσει τα δύο σχολεία, έχοντας παράλληλα πολλά και σοβαρά επιχειρήματα για τη συνέχιση της κανονικής τους λειτουργίας.

Επιχειρήματα που έχουν να κάνουν και με τον αριθμό των μαθητών και με την ποιότητα της εκπαίδευσης και το επίπεδο των γνώσεων των μικρών μαθητών που φοιτούν σε αυτά, τονίζοντας πως και για παιδαγωγικούς και για κοινωνικούς και για οικονομικούς λόγους τα συγκεκριμένα σχολεία, όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν, αλλά να διατηρηθούν και να ενισχυθούν.
Στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθοπόλεως φοιτούν 24-25 παιδιά, ενώ από την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν, αφού και παιδιά υπάρχουν, αλλά και εκεί είναι οι εγκαταστάσεις όπου διαμένουν με τις οικογένειές τους δεκάδες υπάλληλοι της ΠΟΤΑ. Παράλληλα, υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη τάση ανάπτυξης στην περιοχή και πληθαίνει ο αριθμός των οικογενειών που επιλέγουν να κατοικήσουν στην Μαραθούπολη. Γονείς, οι δύο δασκάλες, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Μίγγας και όλοι οι κάτοικοι συμμετέχουν στον αγώνα για να μην καταργηθεί το σχολείο και θα κλιμακώσουν, μάλιστα, τις κινητοποιήσεις.

Για το Δημοτικό Σχολείο Καλού Νερού, οι γονείς που αποφάσισαν την κατάληψη, σημειώνουν, όπως μας είπαν ο Αλέξης Ζενέλεης και ο Χρήστος Κέρπιας, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει, καθώς διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργία είναι άριστη, με τα παιδιά να έχουν υψηλό επίπεδο γνώσεων και διακρίσεις. Επίσης σημείωσαν την ταλαιπωρία των μικρών παιδιών να πηγαινοέρχονται στην Κυπαρισσία, αλλά και το γεγονός ότι δε γλιτώνει έξοδα το κράτος, αφού το σχολείο συστεγάζεται με το Νηπιαγωγείο, που θα συνεχίσει να λειτουργεί. Από την πλευρά της, η εκπαιδευτικός Γεωργία Ρεκούμη τόνισε: «Και μένα με βρίσκει αντίθετο το κλείσιμο του σχολείου καθώς δε νομίζω ότι θα έχουν κάτι καλύτερο σε ένα μεγαλύτερο. Μπορούσαν, αν ήθελαν καλύτερη εκπαίδευση, να κάνουν καλύτερα πράγματα για τα μικρά σχολεία…».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

2 σχόλια:

  1. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΑΦΙΣΤΕ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι φταίνε τα παιδάκια... Καλλικράτη θέλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα