Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του Παυλόπουλου και του Παπαμιμίκου

pavlopoulos080713.png
O Προκόπης Παυλόπουλος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα καθώς ο ίδιος θεωρείται ιδρυτής ενός νέου ιδεολογικού ρεύματος, που όμοιό του δεν υπάρχει στον πλανήτη, αυτό του ....νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού. Πώς αλλιώς θα μπορούσε κανείς να ορίσει ιδεολογικά έναν νεοφιλελεύθερο πολιτικό που έκανε 865.000 προσλήψεις στο δημόσιο τομέα; Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορεί τον Ανδρέα Παπανδρέου για μεγάλο κράτος, φέρνοντας τον σουρεαλισμό σε πολλαπλούς οργασμούς.
Βέβαια, υπάρχουν και οι υποστηρικτές Παυλόπουλου-Καραμανλή, οι οποίοι μιλούν στα σόσιαλ μίντια για μονιμοποιήσεις σταζιέρ που προσπάθησαν αλλά δε μπόρεσαν να δικαστικά να τις παρακάμψουν. Προφανώς, ξεχνούν ότι οι μονιμοποιήσεις ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. 250.000 οικογένειες ήταν αυτές, μια καλή κουβέντα ήθελαν πριν την κάλπη και την πήραν με το παραπάνω...
Παρακολουθώντας τη σημερινή συνέντευξη Παυλόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου [Real.fm], διαπίστωσα ότι ο ίδιος δεν περιορίστηκε στην υποστήριξη Καραμανλή (ο καταλληλότερος, μετά το δημοσίευμα των Νέων, τον πήρε τηλέφωνο από την ξαπλώστρα και του διεμήνυσε να λειάνει τις αρνητικές εντυπώσεις) αλλά ανέλαβε εργολαβικά και τον Βενιζέλο.

Παραθέτω ένα πρώτο απόσπασμα καταλογισμού ευθυνών στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αναφέρονται όλοι οι πρόεδροί του πλην του Βενιζέλου, τον οποίο επιμελώς πήδηξε [θα φορούσε παπούτσια με σούστες]: 
Εγω θεωρώ σαν Π. Παυλόπουλος και από την πορεία που εχω διαγράψει και στο χώρο της πολιτικής και το χώρο του Πανεπιστημίου , κατά τη δική μου τουλάχιστον εκτίμηση, ότι οι μεγάλες ευθύνες ανήκουν στον κ. Σημίτη και ανήκουν επίσης στον κ. Γ. Παπανδρέου και στις κυβερνήσεις Παπαδήμου. Αυτό είναι βαθειά μου πεποίθηση αλλά βέβαια θεωρώ ότι τούτες τις ώρες ...

Βέβαια, μαζί με τον Βενιζέλο, ο Παυλόπουλος «πήδηξε» και λίγη από τη λογική που μας έμεινε, οπότε είπε να επανορθώσει, παρουσιάζοντάς τον περίπου ως το άγιο πνεύμα που παρέλαβε τις αμαρτίες του Βαραβά και τις ξέπλυνε στον Αχέροντα. Το ρόλο του Χριστού τον άφησε στον Σαμαρά, ο οποίος επιλέγει να περπατά το γολγοθά που του άφησε το ΠΑΣΟΚ και αφήνει την κατηφόρα του Ζαππείου, θέλοντας να εκπαιδεύσει το λαό του στις δυσκολίες. Ιδού το απόσπασμα-εικόνισμα:

Το ΠΑΣΟΚ δεν μας στηρίζει αυτή τη στιγμή γιατί εφαρμόζουμε την πολιτική του που δικαιώθηκε , το ΠΑΣΟΚ μας στηρίζει για να βγούμε από τον εφιάλτη που μας οδήγησε . Είναι ένα είδος ομολογίας του μεγάλου λάθους που έκανε απέναντι στον ελληνικό λαό και που δεν φταίει ο Β. Βενιζέλος γι αυτό , γιατί ξέρω και εκείνος τι παρέλαβε και σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι αφορά ...

Ο Χατζηνικολάου δεν άντεξε και ρώτησε αλλά ο Παυλόπουλος είπε για τον Βενιζέλο ότι δε μίλησε [αυτό δεν το πιστεύει ούτε ο Κουκουλόπουλος]:

Ερ: Τι εννοείτε ότι δεν φταίει ; Ήταν κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν στο Εκτελεστικό του Γραφείο, ήταν κορυφαίος υπουργός, αντιπρόεδρος , υπουργός οικονομικών.
Απ: Ο Β. Βενιζέλος , όφειλε ,όταν ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών να πει και εκείνος τι παρέλαβε . Δεν το είπε,

Και για να μη σας τα πολυλογώ, ο Παυλόπουλος εξήγησε ότι το χρέος Καραμανλή ήταν τόκοι της κυβέρνησης Σημίτη ενώ οι απολύσεις στο δημόσιο δεν έχουν εξυγιαντικό χαρακτήρα [η σοσιαλιστική του εκδοχή].

Βέβαια, κανένα ρεύμα δεν πρέπει να μένει χωρίς πολιτική συνέχεια. Έτσι, ο Παυλόπουλος έχρισε -δια βοής- διάδοχο του θρόνου του νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού το νέο γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ρίχνοντας μια βόλτα στο τουίτερ του, έφτασα μέχρι το πρώτο του τουί, τον Φλεβάρη του 2010:

papamimikos.png

Απ' ό,τι κατάλαβα, ο Παπαμιμίκος φάνηκε να διαφωνεί με την απόφαση Ραγκούση να καταργήσει την ομηρεία στα stage και θέλησε να βρει λύσεις για όσους δεν πέτυχαν το διορισμό τους επί Παυλόπουλου [ναι, υπάρχουν κάποιοι που ξέφυγαν]. Πάτησα, λοιπόν, το λινκ να διαβάσω την άποψη Παπαμιμίκου στην προσωπική του ιστοσελίδα αλλά δυστυχώς το μήνυμα ήταν αποτρεπτικό:

papamimikos1.png

Παρ' όλα αυτά, δεν έχασα το κουράγιο μου και γκούγκλαρα τον τίτλο του άρθρου, το οποίο βρήκα αναδημοσιευμένο, εδώ. Παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Τα τελευταία δέκα χρόνια, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία μέσω των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντί τους είναι αδιανόητη. Ενώ, προεκλογικά αναγνώριζε τα δικαιώματά τους, τώρα με ρεβανσιστικές λογικές τους στερεί ακόμα και το δικαίωμα στη βοήθεια του ταμείου ανεργίας. Για χιλιάδες νέους ανθρώπους και τις οικογένειες τους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.
Είναι ώρα να πραγματοποιηθεί επιτέλους ουσιαστικός διάλογος, χωρίς προκαταλήψεις, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και να δοθούν λύσεις σε καίρια ζητήματα, όπως η επαγγελματική τους αποκατάσταση, η νομική και ασφαλιστική τους κάλυψη και η ουσιαστική τους μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του δημοσίου.

Ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του Παυλόπουλου και του Παπαμιμίκου είναι εδώ, ζει ανάμεσά μας, παίζοντας κρυφτό με την τρόικα. Και ίσως αποτελεί ένα κοινό ιδεολογικό πεδίο με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το οποίο μαζί με το 4-3-0 [κουλούρι η ΔΗΜΑΡ] μπορούν να δώσουν ένα ξεκάθαρο πελατειακό στίγμα στους έλληνες πολίτες τύπου ''ψηφίστε μας και θα σας βολέψουμε''.

Ένα μεταπολιτευτικό αλισβερίσι δίχως τελειωμό 
 http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα