Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Λογιστές και πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ στην κομπίνα!

ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Και δεύτερος λογιστής μαζί με πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ
Της Βίκυς Βετουλάκη
Βήμα βήμα επιχειρούν οι Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της οικονομικής υπόθεσης που τους απασχολεί και στην οποία φαίνεται, όπως πρωτοσέλιδα αποκάλυψε την Κυριακή το «Θάρρος», να εμπλέκεται γνωστός λογιστής, ιδιοκτήτης φοροτεχνικού γραφείου στην πόλη, οποίος είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές για παρεμφερείς υποθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η υπόθεση αφορά στη μη απόδοση μεγάλων ποσών ΦΠΑ, αλλά και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.
Παράλληλα, με εντολή εισαγγελέα, ερευνάται άλλη – άσχετη με την προηγούμενη - υπόθεση φοροτεχνικού για παράνομο πλουτισμό, ο οποίος φαίνεται να εμφανίζει 4 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευσή τους.
Και πρώην υπάλληλος
Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης ποσών από απόδοση ΦΠΑ και εξαπάτησης καταστηματαρχών, οι Αρχές ερευνούν παράλληλα και περιπτώσεις πλαστογραφίας που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.
Εκτός από το συγκεκριμένο λογιστή, στην ίδια υπόθεση ερευνάται η συμμετοχή τουλάχιστον ενός ακόμα λογιστή, καθώς και ενός πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ Καλαμάτας.
Η έρευνα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των καταθέσεων που με εντολή του ΣΔΟΕ λαμβάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας από καταστηματάρχες της Καλαμάτας που φαίνεται πως έχουν εξαπατηθεί από το κύκλωμα.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν και έχουν εξαπατηθεί και τα ποσά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, κάποιοι καταστηματάρχες δε συνεργάζονται όπως πρέπει με τις Αρχές, προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα