Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο συμφώνησαν Βενιζέλος και «58»

58960-thumb-large.jpgΣε κοινό ευρωψηφοδέλτιο το οποίο θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την ανανέωση των προσώπων, συμφώνησαν χθες το βράδυ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι του συντονιστικού των «58». Ωστόσο, παρέμειναν εκκρεμότητες, καθότι οι «58» δεν δέχθηκαν την πρόταση του κ. Βενιζέλου για συνολικό κλείσιμο των θεμάτων που αφορούν τη συνδιάσκεψη, αλλά και λεπτομέρειες όπως το όνομα της παράταξης. Η συνεννόηση, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στους «58», θα έλθει «βήμα προς βήμα»...
Η συνάντηση έγινε λίγο μετά την προσωρινή κρίση που δημιούργησε μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και «58» η απόφαση των κ. Σαμαρά - Βενιζέλου για ανάδειξη των ευρωβουλευτών μέσω σταυρού. Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη να ξεπεραστούν οι όποιες διαφωνίες, ενώ έγινε λόγος για «άρση» των παρεξηγήσεων των τελευταίων ημερών. Στην εισήγησή του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται «για την επόμενη ημέρα» και προτάσσει το μέλλον της παράταξης. Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ενώ, απευθυνόμενους στους 12 εκπροσώπους των «58», τόνισε πως υφίστανται και κάποιες ενδοκομματικές ισορροπίες στη Χαρ. Τρικούπη που χρειάζεται να τηρηθούν.
Από την πλευρά των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων (Ι. Βούλγαρης, Αθηνά Δρέττα, Θ. Καρούνος, Θ. Κοντογεώργης, Π. Παναγιωτόπουλος, Ι. Καλογήρου, Κιμ. Χατζημπίρος, Ν. Μπίστης, Τ. Λιβαδάς κ.ά.), προτάχθηκε η ανάγκη να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Και επισήμαναν την ανάγκη να αποδοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτική φυσιογνωμία της «Ελιάς» [kathimerini]

Epikairo: Αρχίζει να κουράζει η ιστορία, ακόμη και αυτούς που έχουν μία καθημερινή τριβή με την πολιτική. Παράλληλα, το δείγμα αυτών των συγκρούσεων υποκρύπτει και το πραγματικό πλαίσιο συνεργασίας που δυστυχώς δεν είναι ένα νέο πλαίσιο αρχών, ιδεών, θέσεων αλλά τα άτομα που θα βάλει ο καθένας στο ευρωψηφοδέλτιο, δηλαδή μία ανταγωνιστική σχέση εξουσίας. Οι διαφορές μεταξύ Βενιζέλου και 58 είναι παραπολιτικό προϊόν χωρίς ουσία που δεν αρμόζει στο χώρο της κεντροαριστεράς. Θύμωσε ο ΒΒ ότι θα τον παρακάμψουν μερικώς στις διαδικασίες, τους έκανε την πολιτική ντρίπλα με την ψήφο στις ευρωεκλογές και οδήγησε σε επαναδιαπραγμάτευση με νέα γι' αυτόν δεδομένα.

Σημείωστε και κάτι από μας, που έχουμε εντρυφήσει στον αριβισμό του Βενιζέλου, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Αυτή η αναγκαία σχέση συνεργασίας η οποία ορίζει την ύπαρξη και των 2 θα δοκιμαστεί ξανά από την πολιτική βουλιμία του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί δε από τους 58 θα μετανιώσουν το μη διαχωρισμό τους με τον Βενιζέλο από την αρχή. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Είναι τα αναπόφευκτα παρατράγουδα της λυκοφιλίας.
epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα