Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Κατά του Τατούλη η συντριπτική πλειοψηφία της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

Ούτε να ακούν το όνομα του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλουν στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδρίασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμάτα για τις περιφερειακές εκλογές.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την ψηφοφορία που ακολούθησε τη διευρυμένη συνεδρίαση του οργάνου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΕ που είχαν δικαίωμα ψήφου καταψήφισαν την πιθανότητα στήριξης του σημερινού περιφερειάρχη. Σύμφωνα δε με όσα πληροφορηθήκαμε, μόνο ένα μέλος τάχθηκε υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας Τατούλη, αλλά με προϋποθέσεις, όπως η μη στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία και να προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ οι αντιπεριφερειάρχες σε Μεσσηνία και Κορινθία, όπου δεν εκλέγονται βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος.
Ο κ. Τατούλης κατάφερε να συγκεντρώσει την μήνιν των Πασόκων, αφού, όπως μας αναφέρθηκε, «μας απαξίωσε, δε συνδιαλλασσόταν μαζί μας, αλλά με τη Ν.Δ. και είχε και αυταρχική λειτουργία».
Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι Μεσσήνιοι, μέλη της Κ.Ε., Δ. Αλευράς και Γ. Κατσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Αργυράκης και Κων. Τσαπόγας, καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών οργανώσεων. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως από τους παριστάμενους μόνο ο κ. Αργυράκης συμφώνησε με την πρόταση Τατούλη, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασαν τηλεφωνικά και οι Ντίνα Νικολάκου και Γ. Μπακούρος.      
 
Υποψήφιος από την Κεντροαριστερά 
Έτσι, η Ν.Ε. θα στείλει στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ την απόφασή της, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, προκειμένου οι αποφάσεις να ληφθούν από την Χαριλάου Τρικούπη. Κατόπιν των παραπάνω, φαίνεται μονόδρομος η λύση στήριξης υποψηφιότητας από το χώρο της Κεντροαριστεράς ή κάποιου άλλου προσώπου, γνωστού στο ευρύτερο κοινό.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι διατυπώθηκαν αρκετές προτάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν τα ονόματα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ι. Πανούση και του σημερινού αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε ή προσώπου με επιστημονική επάρκεια και κοινωνική καταξίωση, ενώ ακούστηκαν και τα ονόματα  της γ.γ. του ΥΠΕΚΑ και τέως βουλευτίνας Νάντιας Γιαννακοπούλου, του σημερινού υφυπουργού Εσωτερικών, βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και της βουλευτού Κατερίνας Φαρμάκη.
Να θυμίσουμε ότι ενδιαφέρον είχε εκφράσει, θέλοντας στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, το  ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, και ο κ. Πανούσης, αλλά με δεδομένη την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την υποψηφιότητα Βουδούρη, η πιθανότητα καθόδου του φαίνεται να αποκλείεται, όσο και αν συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις των μελών της Ν.Ε.
 
Ευθύνες για ολιγωρία  
Οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας λένε πως κάποιοι επιρρίπτουν ευθύνες για ολιγωρία στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι, ενώ από πλευράς του θα έπρεπε να έχει δώσει εναλλακτική πρόταση, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
«Αν υπήρχε ένα άλλο πρόσωπο, ίσως η κατάσταση να ήταν διαφορετική», μας επισημάνθηκε.          

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα