Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ: Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά.


Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του μπλόκου Σουληναρίου και μετά από 25 ημέρες  στους δρόμους, φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε, διεκδικώντας τρείς βασικούς στόχους:

- Την επιβίωσή μας, για να κρατήσουμε τα χωράφια και το βιός μας, για να  συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας.
- Την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που αποτελεί την πηγή της κακοδαιμονίας , που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, μας γκρεμίζει στον καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
- Μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων  και θα εξασφαλίζει την διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.
Τριάντα ημέρες, που οι αγρότες όλης της χώρας, βρισκόμαστε στους δρόμους , ασκήσαμε μεγάλη αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, για να την αναγκάσουμε να ασχοληθεί με τα ζωτικά προβλήματα του αγροτικού τομέα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Παρ' όλα αυτά, η συγκυβέρνηση επέμεινε, μέχρι τέλους, στην αρνητική της στάση έναντι του συνόλου των αιτημάτων μας. Η μόνη "παραχώρηση" που έκανε, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, ήταν να μεταθέσει το τέλος επιτηδεύματος για 5 χρόνια και να μεγαλώσει το όριο του τζίρου για την υποχρεωτική κράτηση παραστατικών, από 10.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ. Επομένως, όλα αυτά που λέγονται από την κυβέρνηση και τα "παπαγαλάκια" περί "ικανοποίησης των αγροτικών αιτημάτων", είναι ψεύδη και κοροϊδία.

Έγινε ξεκάθαρο πλέον πως η άρνηση της συγκυβέρνησης να ικανοποιήσει τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, δεν είναι από πείσμα, ούτε από καπρίτσιο. Είναι πολιτική επιλογή της. Δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, για να μας οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα. Εκεί που, χρόνια τώρα, μας οδηγεί η ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν με ζήλο και συνέπεια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γιατί είναι φανερό ότι με τόσο υψηλό κόστος παραγωγής και με τόσο χαμηλές τιμές παραγωγού για τα προϊόντα μας, με τις επιδοτήσεις "πετσοκομμένες" και με τα χαράτσια "να πέφτουν σαν το χαλάζι" στο κεφάλι μας συν τη βαριά φορολογία που μας φορτώνουν από φέτος, οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούμε πλέον να παραμείνουμε στο αγροτικό επάγγελμα. Φορτωμένοι με όλα αυτά και πολλά άλλα βάρη στις πλάτες, θα αναγκαστούμε να παρατήσουμε τα χωράφια μας, η γη και η αγροτική παραγωγή θα περάσουν ολοκληρωτικά στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ο αγώνας μας υπονομεύθηκε από την πρώτη στιγμή:
- Από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τα οποία επιχείρησαν να μας συκοφαντήσουν και να μας τρομοκρατήσουν.
- Από τα κεντρικά ΜΜΕ, που έχτισαν ένα "τείχος" σιωπής γύρω μας. Και όταν "κάτι" έλεγαν ή έγραφαν ήταν για να μας συκοφαντήσουν, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να σπρώξουν τον αγροτικό κόσμο στην απάθεια και στη μείωση των απαιτήσεων.
- Από τα "απομεινάρια" της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ που έστησαν "αντιμπλόκα", για να μας πλαγιοκοπήσουν και να υπονομεύσουν την πάλη μας. Είναι αυτοί που, επί 33 χρόνια, σκάβουν το λάκκο για να θάψουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Μέχρι  και μπλόκα «φαντάσματα» χρησιμοποιούν για την διάσπαση του αγώνα μας.
Απέναντι σε όλους αυτούς τους δηλωμένους εχθρούς μας, αντιπαραθέσαμε το συντονισμό των μπλόκων σε πανελλαδικό επίπεδο. Και είναι αυτό μια μεγάλη κατάκτηση που η σημασία της θα φανεί και στο μέλλον. Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι στον αγώνα μπήκαν νέοι σε ηλικία αγρότες, δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας. Πολλοί από αυτούς -και δικαιολογημένα- είχαν μια ανυπομονησία για άμεσες λύσεις των προβλημάτων, η οποία μπορεί να οδηγεί και σε απογοήτευση. Όμως, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος και μακρύς.
Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε  με νέες μορφές  πάλης:
-Με επαφή και  συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα του νομού μας και με  κοινή δράση θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια διάσπασης του αγώνα μας.
-Με την δημιουργία δυναμικών  αγροτικών συλλόγων , με ομιλίες , συζητήσεις, περιοδείες και λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά θα καλέσουμε  όλους τους αγρότες να μπουν στον αγώνα και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.
-Με την οικοδόμηση  συμμαχίας με  εργαζόμενους και άνεργους, συνταξιούχους και σπουδαστές, με τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και με όλους αυτούς που πλήττονται από την πολιτική της κρίσης και των μνημονίων, συμμαχία η οποία  θα ανοίξει νέους δρόμους στο αγροτικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα της  χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι πως οι αγώνες που έρχονται θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, πιο δυναμικοί, καλύτερα συντονισμένοι. Η συμμαχία μας με ολόκληρο τον ελληνικό λαό θα δημιουργήσει ένα ορμητικό, αγωνιστικό, λαϊκό ποτάμι που θα παρασύρει στο διάβα του όλα τα εμπόδια. Είμαστε σίγουροι ότι με τον αγώνα και τη συμμαχία θα καταφέρουμε να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μας:
Να γίνουμε εμείς αυτοί που θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε.

Σήμερα κλείνει ένας ακόμα κύκλος της πολύχρονης σκληρής πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Μια μάχη τελειώνει, όμως ο αγώνας μας συνεχίζεται.


Η αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο Σουληναρίου θα ξεκινήσει συντεταγμένα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 22 του Φλεβάρη.

Κλείνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 9 Μάρτη, στο γιορτασμό του Κιλελέρ.
Το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα θα στείλει το μήνυμα ότι η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει τη μάχη της επιβίωσης μέχρι την νίκη: την εξασφάλιση της συνέχειας της ελληνικής αγροτικής οικογένειας.
Θα είμαστε όλοι εκεί με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τα χωριά.
Στις 2 του Μάη δίνουμε  βροντερό παρών έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας.
Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται  και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν μας τρομοκρατεί.


Καλή αντάμωση


21 Φλεβάρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα