Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Βενιζέλος «καρφώνει» Καραμανλή


Βολές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ για το «ελληνικό πρόβλημα» εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, ενώπιον ευρωβουλευτών της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών πριν από λίγες ημέρες. Όπως είπε, ο εκτροχιασμός της χώρας σημειώθηκε από τις αρχές του 2004 έως τα τέλη του 2009, ενώ επέρριψε ευθύνες στα κοινοτικά όργανα που δεν έστειλαν «σήματα κινδύνου»...
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα και την ευρωζώνη με γερμανική απόφαση, καθώς και ότι η ΕΚΤ αντιδρούσε στο ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και χρειάσθηκε μεγάλη προσπάθεια για να πεισθεί ο Ζ. Τρισέ για να συναινέσει στο PSI, στο «κούρεμα», δηλαδή, του ιδιωτικού τμήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Ενημερώνοντας τους ευρωβουλευτές, για το πώς δημιουργήθηκε το «ελληνικό πρόβλημα» και τις διαφορές του από το πρόβλημα των άλλων χωρών, ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, πολύ μεγάλο και μη χρηματοδοτήσιμο δημόσιο χρέος, έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και ένα πάρα πολύ μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Αυτό δημιουργήθηκε γιατί μετά την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ, το 2001, δεν διαμορφώθηκε ένα νέο μοντέλο παραγωγής και ανταγωνιστικότητας και τα κρίσιμα χρόνια, μετά την ένταξη στη ζώνη του ευρώ και μετά το κορυφαίο σημείο προβολής της χώρας που ήταν η προεδρία του 2003 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, ακολούθησαν έξι χρόνια δεξιάς διακυβέρνησης, από τις αρχές του 2004 έως το τέλος του 2009, όπου σημειώθηκε πραγματικός εκτροχιασμό και δημοσιονομικό και διαρθρωτικό.

Αυτό το πρόβλημα σκεπάστηκε, είπε ο κ. Βενιζέλος, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξωραϊστούν οι ευθύνες «της δεξιάς» την περίοδο 2004-2009, την οποία χαρακτήρισε «κρίσιμη» και περίπου να αθωωθεί η ΝΔ για τις «ιστορικές ευθύνες» της [in]

Epikairo: Ξέσπασε ο Βενιζέλος κατά Καραμανλή και της περιόδου 2004-2009 την οποία στοχοποιεί ότι προκάλεσε το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Βέβαια, το ξέσπασμα άργησε 4,5 χρόνια και ακολούθησε υποκλίσεις και συγνώμες προς το λαό για την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό συνθήκες χρεοκοπίας με παράλληλο σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο. Ο Βενιζέλος ήταν ο άνθρωπος που κάλεσε στο γραφείο του υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου που είχαν έντονο συμβολισμό ως προς τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν το 2009-2011 και τους ζήτησε να μη συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στιγματίζοντας αυτούς αντί τον Καραμανλή. Σήμερα, αποδίδει τις ευθύνες εκεί που πράγματι αυτές αναλογούν, βέβαια, εκτός Ελλάδος, ενώ εντός, διαπραγματεύεται αντιπροεδρίες.

Φαρισαϊσμός δίχως όρια, διαρκής, αμετανόητος, με σήμα την πολιτική βουλιμία. 

epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα