Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μας κρυβουν και τον ηλιο του ΠΑΣΟΚ με στοχο να φτιαξουν το συμπληρωμα στηριξης του νεοφιλελευθερισμου.

σχολιο μας:στην “κεντροαριστερα τους” δεν ανθει ουτε τριανταφυλλο,,,!ιδιου μεγεθους το βαρος βενι λοβερδου ,μοσιαλο, 58 κατασκευαστων ,με το ονομα πασοκ /ανδρεας?
Έκλεισε» η μορφή του ευρωψηφοδελτίου   ΠΑΣΟΚ με σήμα το …τριαντάφυλλο

Σε νέο επίπεδο μπαίνει η διαδικασία συγκρότησης της «Ελιάς» στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, μετά τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των «58» με εκείνους του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Φαίνεται μάλιστα ότι η συμφωνία μεταξύ τους «έπεισε» τους «58» να παραβρεθούν και στη νέα συνάντηση σήμερα στις πέντε το απόγευμα, όπου εκτός από το ΠΑΣΟΚ θα μετέχουν οι εκπρόσωποι της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, αλλά και των επιμέρους κινήσεων που στηρίζουν το εγχείρημα, και είχαν αρνηθεί να υπογράψουν την τελευταία ανακοίνωση των «58» την Κυριακή, ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών.
Χθες, λοιπόν αποφασίστηκε αυτή η επιτάχυνση, μαζί με μία σειρά από άλλα θέματα. Μεταξύ αυτών, η μορφή που θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» θα έχει στο πάνω μέρος το λογότυπο και το σήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), καθώς και εκείνο που θα σηματοδοτεί το συμμαχικό εγχείρημα της «Ελιάς». Ακριβώς από κάτω, θα υπάρχουν όλα τα σύμβολα των κομμάτων και των κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα, ενώ θα ακολουθούν –όπως πάντα- με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Έτερη πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι, και ήθελε το σύμβολο να βρίσκεται δίπλα σε κάθε όνομα, απορρίφθηκε, δεδομένου ότι πολλά από τα μέλη κυρίως των «58» είναι μέλη σε περισσότερες από μία κινήσεις. Όσο για την σκέψη να μην υπάρχουν τα επιμέρους σύμβολα, προσέκρουσε στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση του Ευάγγελου Βενιζέλου «στύλωσε τα πόδια» απαιτώντας να υπάρχει ο «πράσινος ήλιος». Διαφορετικά, πρότειναν να γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα, όπου θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι η βάση θα επέλεγε με τεράστια διαφορά τη διατήρηση του παραδοσιακού συμβόλου του κόμματος, φέρνοντας ίσως σε δύσκολη θέση την ηγεσία. Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε από την τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα να «απαντήσει» σε όσους μιλούσαν για διάχυση του ΠΑΣΟΚ στους «58», διευκρινίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όνομα και σύμβολα…
Εκτενής συζήτηση έγινε χθες και για την θεματολογία της Συνδιάσκεψης που θα γίνει στις 8-9 Μαρτίου, η οποία και θα έχει δύο σκέλη. Στο επίκεντρο του πρώτου σκέλους θα βρεθεί μία «προοδευτική Ευρώπη» με έμφαση στην ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία, καθώς και η θέση της Ελλάδας σε αυτήν, ενώ στο δεύτερο σκέλος της Συνδιάσκεψης οι μετέχοντες θα ασχοληθούν με τον προγραμματικό λόγο του εγχειρήματος ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Μαΐου.
Ένα θέμα που δεν έκλεισε χθες, είναι αυτό του τελικού ονόματος της «Ελιάς», που χρήζει –όπως κρίθηκε- μεγαλύτερης επεξεργασίας, καθώς φαίνεται ότι δεν συμφωνούν όλες οι πλευρές. Παράλληλα, ανοιχτό μένει το θέμα των κριτηρίων με τα οποία θα επιλεγούν οι υποψήφιοι του σχήματος στις ευρωεκλογές. Πέραν των γνωστών μέχρι σήμερα αποφάσεων περί ενωτικών, αξιοκρατικών επιλογών, με περιφερειακή διάσταση, που θα είναι μεταξύ άλλων σε θέση να εκφράζουν ευρείς κοινωνικούς χώρους και κινήματα, οι «58» θέτουν επιτακτικά το θέμα της ανανέωσης, ζητώντας περισσότερα εχέγγυα. Εξού και αποφασίστηκε χθες, να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα