Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Για δεύτερη συνεχή χρονιά χωρίς Γαλάζια Σημαία o Δήμος Τριφυλίας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Τριφυλίας μένει χωρίς Γαλάζια Σημαία και αυτό προκαλεί αντιδράσεις και σοβαρά ερωτηματικά για τη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν υπέβαλε καν αίτηση για βράβευση παραλίας ή παραλιών της.
Η Γαλάζια Σημαία, ως γνωστόν, αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο! Απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.
Προχθές ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Η προχθεσινή αποτελεί για το Δήμο Τριφυλίας και την Κυπαρισσία ιδιαίτερα (σ.σ. η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και το 2015 βραβευόταν με Γαλάζια Σημαία για την παραλία του Αϊ – Λαγούδη) ακόμα μία «μαύρη» μέρα.
Γιατί δε βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία και φέτος η παραλία του Αϊ – Λαγούδη; Επειδή δεν υπέβαλε καν αίτηση η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας! Υπέβαλε, μήπως, αίτηση για κάποια άλλη; Όχι, για καμία. Γιατί; Δεν αξίζουν οι παραλίες της βράβευση με Γαλάζια Σημαία και αναγνώριση και προβολή εξ αυτής; Δεν πληρούν τα κριτήρια για βράβευση με Γαλάζια Σημαία; Έπραξε και πράττει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας το καθήκον της για την πλήρωση των κριτηρίων; Ποια, άραγε, κριτήρια δεν πληρούν οι παραλίες της Τριφυλίας; Ποιος και με ποια ιδιότητα και αρμοδιότητα αποφάσισε να μην
υποβάλει αίτηση ο Δήμος;
Στην περιοχή ήδη έχουν αρχίσει ξανά να κυκλοφορούν διάφορες φήμες και καθένας ερμηνεύει όπως θέλει ή και τον βολεύει το γεγονός. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και μπορεί να καταστεί επιζήμιο για την πόλη και την περιοχή και κυρίως για καταστήματα, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, εν όψει και της καλοκαιρινής σεζόν.
Πέρυσι, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας υπέβαλε αίτηση για την παραλία του Αϊ – Λαγούδη, αλλά δε βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία, χωρίς μέχρι και σήμερα κανένας να έχει απαντήσει γιατί. Φέτος, δεν υπέβαλε καν αίτηση, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί τέτοια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο! Τι, τελικά, συμβαίνει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα