Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δικηγόρο προσέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ


Με τις έρευνες για ρωσικές παρεμβάσεις στις περσινές αμερικανικές εκλογές να βρίσκονται σε εξέλιξη, δικηγόρο έχουν ήδη προσλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο σύμβουλος και γαμπρός του προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ.
Ιδιώτη δικηγόρο προσέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Τζεφ Σέσιονς, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μελών της κυβέρνησης Τραμπ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές.
Ο κ. Σέσιονς προσέλαβε τον δικηγόρο Τσαρλς Κούπερ από την Ουάσιγκτον, με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια φιλία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Σάρα Ίσγκουρ Φλόρες.Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πότε έγινε η πρόσληψη Κούπερ ή εάν θα είναι ο δικηγόρος που θα εκπροσωπεί τον Σέσιονς στις έρευνες για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο κ. Κούπερ παραβρέθηκε στην ακρόαση για το διορισμό του Σέσιονς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έγινε στην Γερουσία, αλλά και στην δεύτερη ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, στις αρχές Ιουνίου.

Ο κ. Σέσιονς αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα που διεξάγεται για την Ρωσία στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά την γνωστοποίηση αναφορών που τον έφεραν να έχει συναντηθεί προεκλογικά με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ.

Από τότε, διερευνάται ο ρόλος του στην αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ τον Μάιο. Ο κ. Κόμεϊ έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο Τραμπ για την αποπομπή του, υποστηρίζοντας ότι αυτή έγινε στοχεύοντας στην υποβάθμιση της έρευνας για πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και ρώσων αξιωματούχων.

Στην διάρκεια της ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, ο Σέσιονς αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει κάποια παράνομη ενέργεια.

Πέρα από τον πρόεδρο Τραμπ και τον Σέσιονς, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά κι ο γαμπρός του προέδρου και υψηλόβαθμος σύμβουλος του στον Λευκό Οίκο, Τζάρεντ Κούσνερ έχουν προσλάβει δικηγόρους, καθώς η έρευνα για την Ρωσία συνεχίζεται υπό τον ανεξάρτητο ανακριτή Ρόμπερτ Μούλερ κι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα