Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Βουλή: H πρώτη «απολογία» Καμμένου για τον ισοβίτη


Ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως η ΝΔ βρίσκει ένα τέχνασμα για να κρύψει την επιτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης που καταδεικνύει και το δεκαετές ομόλογο. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι πρώτη φορά μετά την υπόθεση Κοσκωτά έρχεται να υπερασπιστεί έναν πολίτη που έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη. Διαβάζοντας την ομιλία του ο υπουργός άμυνας αναφέρθηκε σε «ανοιχτές υποθέσεις» του επιχειρηματία με τη δικαιοσύνη και υποστήριξε πως η υπόθεση του NOOR 1 αφορά την εθνική ασφάλεια αφού εμπλέκονται τούρκοι και έμποροι ναρκωτικών και την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.Δικαστής με διαβεβαίωσε πως είχα υποχρέωση να παρέμβω Ο κ.Καμμένος ισχυρίστηκε πως πριν επικοινωνήσει με τον υπουργό δικαιοσύνης - μετά την επικοινωνία του με τον ισοβίτη - είχε μιλήσει και με δικαστή ο οποίος κατά τον ίδιο του επισήμανε πως είχε υποχρέωση να παρέμβει.
« Γιατί με έχει πάρει τηλέφωνο τρεις και τέσσερις φορές; γιατί φοβόταν για την οικογένεια του επειδή αργούσε ο εισαγγελικός λειτουργός... » είπε δικαιολογώντας τις αλλεπάλληλες κλήσεις του ισοβίτη.
Παραλλήλισε μάλιστα τις δικές του επικοινωνίες με τον καταδικασμένο για το θέμα των ναρκωτικών με την επικοινωνία που είχε ο επιχειρηματίας Αγγελόπουλος με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τις απειλές Μιχαλόπουλου.
Γεωργιάδης: Ο Καμμένος επιχειρεί να εκβιάσει τον Μαρινάκη Σε τρεις επίκαιρες ερωτήσεις καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση διά των εκπροσώπων της σχετικά με την υπόθεση του Noor1 «Αν ο Μαρινάκης είναι ένοχος να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό δεν θα το κρίνει ο κ. Καμμένος ο κ. Κοντονής ή οποιοσδήποτε άλλος αλλά η ελληνική δικαιοσύνη» ήταν η πρώτη αποστροφή του Αδωνι Γεωργιάδη που έλαβε σύμφωνα με τον κανονισμό το λόγο, και θέλοντας να «ακυρώσει» την ρητορική της κυβέρνησης ότι η ΝΔ θέλει να προστατεύσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποιώντας το χρονόμετρο του κινητού του κατέδειξε πως δεν χρειάζονταν 20 λεπτά συνομιλίας μεταξύ Καμμένου - Γιαννουσάκη για να τον πείσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να πει την αλήθεια όπως είχε ισχυριστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το ερώτημα είναι αν ο κ. Καμμένος επιχείρησε να εκβιάσει τον κ. Μαρινάκη ο οποίος απέκτησε τον ΔΟΛ από τα χέρια του κ. Σαββίδη.

Τζανακόπουλος: Είναι κακό να μιλά υπουργός με κρατούμενο;

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του Πάνου Καμμένου με τον φυλακισμένο για την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια προσπάθεια να απομειώσει τον θόρυβο και τις όποιες εξελίξεις επί του κοινοβουλίου σχολίασε αναρωτώμενος... «απαγορεύεται από κάποιο νόμο να μιλήσει ένας υπουργός με έναν κρατούμενο;»

«Για ποιο λόγο να μη μιλήσει ένας υπουργός με ένα κρατούμενο; Δεν έκανε τίποτα το παράνομο ή το αντιθεσμικό… Δεν είναι νομικό θέμα, εξαρτάται από τις συνθήκες» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το μόνο που έκανε, εξήγησε για τον υπουργό Άμυνας, ήταν να παραπέμψει την υπόθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και ο κ. Κοντονής στην εισαγγελία που έκανε ό,τι θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της.

Για την επικοινωνία του Μάκη Γιαννουσάκη με τον κ. Καμμένο, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν έχει απαγορευτεί η επικοινωνία στους κρατουμένους εξ όσων ξέρω, οι κρατούμενοι μπορούν να παίρνουν τηλέφωνο όποιον θέλουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει πανικοβληθεί.

«Είναι μείζον υπόθεση δύο τόνων ναρκωτικών και πρέπει να διαλευκανθεί είναι λάθος η ΝΔ να ταυτίζεται με τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία.. Είναι τεράστιο πολιτικό και θεσμικό λάθος της ΝΔ προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα γιατί περίμενε την απολυτή κατάρρευση της οικονομίας» δήλωσε. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, «η ΝΔ προσπαθεί να ρίξει πέπλο σήψης γιατί δεν υπάρχει άλλο πεδίο για να ασκήσει αντιπολίτευση».
Οι τρεις ερωτήσεις για τον Π. Κάμμενο

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναμένεται να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη ακολούθως ο Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης, θα απαντήσει σε δύο επίκειρες ερωτήσεις, μία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση για το «Noor 1», και στου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Οι 3 επίκαιρες ερωτήσεις

Η ερώτηση του Αδ. Γεωργιάδη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη κ.Γιαννουσάκη

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου. Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ο κ. Π. Καμμένος έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη; Αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους;

Και οι δυο ερωτήσεις στον Κοντονή

Η ερώτηση του κ. Παπαθεοδώρου

ΘΕΜΑ: «Αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο»

Με δημόσια δήλωσή του στις 18/6/2017, ο κ. Π. Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει την επικοινωνία του με κρατούμενο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα σχετικά με δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια την διαμεσολάβησή του- ενημέρωση προς στην Εισαγγελία και στον Υπουργό Δικαιοσύνης για στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω υπόθεση. Επειδή τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από Υπουργό της Κυβέρνησης – και μάλιστα αναρμόδιο- είναι απολύτως αντιθεσμικέςκαι προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού, Επειδή η ομολογία της παρέμβασης γίνεται από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής;

2. Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;

Η ερώτηση του Γ. Λαγού

Προς υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση του Noor 1

Στις 6/6/2017, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπογράφων έθεσε υπόψη του Ελληνικού λαού ατράνταχτα στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, στην υπόθεση που αφορά το Noor 1. Πέρασαν μόλις 12 ημέρες και από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Καρφί» επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες του υπογράφοντος. Από τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, αφενός μεν φέρεται ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας να συναντά ισοβίτη κρατούμενο εμπλεκόμενο σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στις φυλακές Αυλώνα και αφετέρου στις συγκεκριμένες επαφές όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα εμπλέκονται και λειτουργοί της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου κρίνεται επιτακτική η τοποθέτηση των αρμίδιων υπουργών επο του ανωτέρω ζητήματος.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Ποια η θέση του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με τις παρεμβάσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στην ελ λόγω υπόθεση;

2) Θα γίνουν έρευνες ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπο τις οποίες έγιναν οι καταγγελλόμενες συναντήσεις και ποια πρόσωπα είναι αυτά;

Ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα

Να σημειωθεί πως αξιωματική αντιπολίτευση έχει βάλει στο κάδρο εκτός από τον υπουργό Άμυνας και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που του παρείχε πλήρη κάλυψη από την πρώτη στιγμή, που ήρθαν τα πρώτα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

Στο Μοσχάτο υποστηρίζουν πως ο Πάνος Καμμένος μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις βρίσκεται σε δεινή θέση, όπως και ο πρωθυπουργός που τον καλύπτει.

Το ζήτημα της πρότασης μομφής εναντίον του κυβερνητικού εταίρου μπορεί να έχει ατονήσει, αλλά δεν έχει φύγει από το τραπέζι και όλα αναμένεται να κριθούν.

Ωστόσο στη ΝΔ σημειώνουν πως το Μαξίμου θορυβήθηκε και προκλήθηκε πανικός στο ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής κάτι που αποδεικνύεται από το ύφος των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θα διευρύνουν το “κατηγορητήριο” απέναντι στον υπουργό Άμυνας καθώς εκτός από τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τις συνομιλίες με ισοβίτη του ασκούν κριτική τόσο για την γραβάτα με του φαλλούς που ανάρτησε στα twitter μετά την απόφαση του Eurogroup, όσο και για τα ταξίδια του σε θέση συγκυβερνήτη σε πολεμικά ελικόπτερα.

“Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής. Τη Δευτέρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή” ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΝΔ δείχνοντας πως θα ανοίξει και μια βεντάλια ζητημάτων απέναντι στον Πάνο Καμμένο.

To Μαξίμου παίζει με τα συμφέροντα

Την γνώριμη τακτική πως για όλα φταίνε τα συμφέροντα που είναι απέναντι στην κυβέρνηση, ακολουθεί το Μαξίμου.

Στόχος του επικοινωνιακού επιτελείου είναι να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να μην απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα που έχουν προκύψει εδώ και μια εβδομάδα από τις συνεχείς αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον κυβερνητικό εταίρο.

Αλλά και για τα όσα υποστήριξε στην δήλωση του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πως έχει στηθεί μια σκευωρία εναντίον του προκειμένου να αποχωρήσει και να αλωθεί ο χώρος των ΜΜΕ. Τα κυβερνητικά στελέχη επιλέγουν να μην δίνουν και επιτίθενται στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί συμφέροντα.

“Η επιλογή της ΝΔ του κου Μητσοτάκη να λειτουργεί ως εντολοδόχος επιχειρηματικών συμφερόντων και συνήγορος ποινικών προσώπων, αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι και επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν στη προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία.” τόνιζε σε ανακοίνωση του το Μαξίμου.

Η Κουμουνδούρου προβληματίζεται

Και αν στο Μαξίμου καλύπτουν ο ένας μετά τον άλλον στηρίζουν τον Πάνο Καμμένο, στην Κουμουνδούρου επικρατεί έντονος προβληματισμός αλλά έχουν αρχίσει και οι γκρίνιες κυρίως από την ομάδα των 53. Κομματικά στελέχη υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να έδινε απλόχερα και από την πρώτη στιγμή κάλυψη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Μάλιστα το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Πάντα υπάρχει και ο Νίκος Φίλης ο οποίος δεν διατηρεί κάλες σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο ενώ έχει ταχθεί και κατά της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Αντίδραση από την Ενωση Κεντρώων

Είναι κατάπτωση ενός πολιτικού συστήματος, την ώρα που ο λαός πεινάει και η ανεργία είναι στα ύψη, τα κόμματα να μην ασχολούνται με τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά να αλληλοσπαράσσονται για το αν ένας υπουργός μίλησε, πόσες φορές, και τι είπε με έναν υπόδικο ισοβίτη. Η ευθιξία και το αίσθημα ευθύνης στην πολιτική αντιπροσωπεύει το κάθε πολιτικό πρόσωπο και υπέρτατος κριτής όλων είναι ο λαός σμειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα