Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ



Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί στα Φιλιατρά, καθώς έμειναν χωρίς νερό, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στις κρατικές γεωτρήσεις

Στα όριά τους έχουν φτάσει παραγωγοί στην περιοχή των Φιλιατρών που εξυπηρετούνται από κρατικές γεωτρήσεις, καθώς σε κάποιες από αυτές έχει κοπεί το ρεύμα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές στις καλλιέργειές τους, μάλιστα σε περίοδο καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών.
Μάλιστα σε επιστολή που απέστειλαν στα τοπικά μέσα, αναφέρονται στις διακοπές υδροδότησης αλλά και ηλεκτροδότησης στην περιοχή:
Εδώ και 15 περίπου μέρες, σε κάποιες από τις κρατικές γεωτρήσεις είναι κομμένο το ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ποτίσουν οι εξυπηρετούμενοι από αυτές παραγωγοί.
Ήδη οι πρώτες «ζημιές» στις καλλιέργειες έχουν αρχίσει να είναι ορατές, αφού η παροχή νερού από γειτονικές ιδιωτικές γεωτρήσεις δεν επαρκεί Το τι φταίει το γνωρίζουν όλοι!
Δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνουν κάποιοι τα έξοδα του νερού που καταναλώνουν, με
αποτέλεσμα να την πληρώνουν και αυτοί που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Επίσης δε νοείται η ΔΕΗ εν μέσω καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες να κόβει εκβιαστικά το ρεύμα, μη υπολογίζοντας ότι υπάρχουν και συνεπείς καταναλωτές, αφού αναφερόμαστε σε ομαδικές παροχές.
Παρακαλούμε για την άμεση λύση του προβλήματος, καταλήγει η επιστολή...
Πάντως εκτός από την ηλεκτροδότηση σε καλλιέργειες υπάρχουν σοβαρά θέματα με διακοπές υδροδότησης σε ορισμένες περιοχές καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει και η ζήτηση για το πολύτιμο νερό αυξάνεται...Αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει προγραμματισμός...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα