Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κινδύνους για τη δακοκτονία επεσήμανε ο Γόντικας

Γράφτηκε από τον Γιάννης Σινάπης
Νέους σοβαρούς κινδύνους για τη φετινή δακοκτονία επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο Νίκος Γόντικας επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναφέροντας ότι «δεν έχουν έρθει φέτος τα φάρμακα, όπως απαιτείται» και πως καθυστέρησαν οι διαδικασίες για τους εργολάβους ψεκασμών. Παρατήρησε ότι «αρκετές περιοχές βγήκαν άγονες και άλλες δεν είναι στο πρόγραμμα δακοκτονίας» και δήλωσε πως «συνεχίστηκε το πετσόκομμα στη χρηματοδότηση και τα χρήματα φθάνουν μόνο για 2 ψεκασμούς». Ακόμα, ενημέρωσε ότι «δεν έχουν μπει οι παγίδες και τώρα ξεκίνησε η πρόσληψη των τομεαρχών» κι εξέφρασε την ανησυχία του για το δάκο «την άλλη εβδομάδα που θα πέσουν οι θερμοκρασίες».
Επιτέθηκε στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, που δεν δέχθηκε συζήτηση για τη δακοκτονία και την παρέπεμψε στο μέλλον σε ευρύτερη, για τα αγροτικά. Κάλεσε τους αγρότες «μέσα από τους συλλόγους τους να απαιτήσουν να μην σπάει το ενιαίο της δακοκτονίας», εκτιμώντας ότι «ο μικρός αγρότης δεν μπορεί μόνος του να κάνει δακοκτονία».
Ο κ. Γόντικας ζήτησε «να μην είναι στο έλεος των εργολάβων η δακοκτονία και να γίνεται με ευθύνη του κράτους. Να υπάρχει προσωπικό για έλεγχο, να μην πληρώνουν το χαράτσι του 2% και να κινητοποιηθούν σε κάθε Περιφέρεια».
Εκανε λόγο για σχέδιο να πάει η δακοκτονία στους ιδιώτες, μέσω της "Πελοπόννησος Α.Ε.", όπως έχει γίνει με την κουνουποκτονία και τα κουνούπια έχουν φάει τον κόσμο.
Τέλος, υποστήριξε ότι η δακοκτονία, όπως γίνεται, «είναι άλλο ένα μέσο να ξεκληριστεί ο μικρομεσαίος αγρότης».
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα