Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Πρόβλημα και αντιδράσεις από τη μετακίνηση του χειρουργού - συντονιστή διευθυντή από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στην Καλαμάτα



Σταματημό δεν έχουν, ως φαίνεται, τα προβλήματα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας κι εκεί που, από τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις, όλοι λένε «δόξα σοι ο Θεός», την άλλη στιγμή ακούγεται από όλους «Βόηθα Παναγιά». 
 Νέο πρόβλημα ανακύπτει με τη μετακίνηση του ιατρού χειρουργού και συντονιστή διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας στην Καλαμάτα από την 1η Ιουλίου και για 3 μήνες, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, ο οποίος αντιδρά και καλεί και τον κόσμο να αντιδράσει και να ξεσηκωθεί σε κοινό αγώνα ενάντια στην κοροϊδία πριν έρθουν και δουν τα χειρότερα! 
Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, που εξεδόθη αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και το οποίο υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου, Ξένια Στρατικοπούλου, αναφέρεται: «Αξιότιμοι πολίτες , το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας σας ενημερώνει πως με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και
Δυτικής Ελλάδας μετακινείται ο ιατρός Ε.Σ.Υ. Καλοφωλιάς Παναγιώτης από Γ.Ν. Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας στο Γ.Ν. Μεσσηνίας (Ν.Μ. Καλαμάτας), προκειμένου να αναλάβει επιπλέον την ευθύνη του συντονισμού της Χειρουργικής Κλινικής της Ν.Μ. Καλαμάτας ελλείψει Συντονιστή Δ/ντή στη συγκεκριμένη Κλινική , από 01-07-2017 και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών. 
Για το μήνα Ιούλιο θα εκπληρώσει τις εφημερίες του στη Ν.Μ. Κυπαρισσίας. Τα εν λόγω καθήκοντα θα ασκούνται παράλληλα με την ευθύνη συντονισμού της Χειρουργικής Κλινικής Ν.Μ. Κυπαρισσίας. 
Σχετ.: Α) Οι διατάξεις του Ν.3329/05 όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του Ν.3527/07, Β) Οι διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.3599/07 (ΦΕΚ 176/Α/01.08.2007) όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του αρ. 8 παρ. 21 του Ν.3868/10 (ΦΕΚ 129/Α/03.08.2010), 
Γ) Την με αριθ.πρωτ.:22887/07-06-2017 αίτηση του ιατρού. 
Η διοίκηση μας επιβεβαίωσε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας δεν θα μείνει ακάλυπτη, ότι θα καλύπτονται όλες οι εφημερίες από τους υπάρχοντες γιατρούς για το μήνα Ιούλιο και ότι κάνουν ενέργειες να έρθει κάποιος Α΄ επιμελητής Χειρουργός για να καλύψει τις χειρουργικές ανάγκες. 
Ωστόσο, ο κύριος Καλοφωλιάς στο πρόγραμμα των εφημεριών των γιατρών για το μήνα Ιούλιο παίρνει μόνο τέσσερις μέρες καθημερινές από ολόκληρο το μήνα και πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης πως οι Β΄ επιμελητές που μένουν πίσω δεν έχουν το δικαίωμα να χειρουργήσουν χωρίς την παρουσία Α΄ επιμελητή ή διευθυντή, εκτός και αν τους καλύπτει ο διευθυντής του ουρολογικού τμήματος. 
Εδώ, γεννάται το ερώτημα, θα βάζουν τακτικά χειρουργεία ή επείγοντα αν χρειαστεί ή θα τα διακομίζουν όλα στην Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας ; 
 Απευθυνόμαστε σε εσάς που επισκέπτεστε τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας για να εξυπηρετηθείτε από τις υπηρεσίες της, που όπως γνωρίζεται όλοι κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός διπλασιάζεται το ίδιο και οι ανάγκες για παροχή υπηρεσιών όχι μόνο απλών περιστατικών αλλά και επειγόντων, που παίρνετε μία τέτοια απόφαση. 
Έτσι, δημιουργείται μία αβεβαιότητα τι θα γίνει στο μέλλον με αυτή την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ. 










Ο λαός της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ηλείας πρέπει να ξεσηκωθεί πριν δούμε τα χειρότερα. Παρακαλώ όλοι μαζί για το κοινό αγώνα ενάντια στην κοροϊδία . Το μοναδικό μέλημά μας είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα