Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Δύο αδέλφια από τη Μεσσηνία οι αρχηγοί ομάδας πανελλήνιας σπείρας


Απασχολούσαν ως «ενοικιαστές» τους ιδιοκτήτες για να τους κλέβουν τα σπίτια
Τους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές σπιτιών, προκειμένου ανενόχλητοι οι συνεργοί τους να ξαφρίζουν τα κανονικά σπίτια των ιδιοκτητών, προσποιούνταν δύο αδέλφια τσιγγάνοι από τη Μεσσηνία.
Την υπόθεση χειρίσθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, καθώς είχαν κάνει κλοπές σε 10 νομούς της Ελλάδας, ενώ ο ένας αδελφός συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Μεσσήνης στο νομό μας και ο άλλος στην Αθήνα, σε κατάστημα δερματοστιξίας στη Νέα Ιωνία, που διατηρούσε η 22χρονη σύντροφoς και συνεργός του. Παράλληλα, αναζητούνται από τις αρχές, ως συνεργοί, άλλα 5 άτομα.
Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για εγκληματική οργάνωση και αποδίδουν στα δύο αδέλφια από τη Μεσσηνία και την κοπέλα, αρχηγικό ρόλο, με δράση σε όλη την Ελλάδα.
Αδέλφια από τη Μεσσηνία
Μετά από έρευνα της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Μεσσηνία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και αστυνομικούς του Τμήματος Μεσσήνης, αντίστοιχα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθη ο 37χρονος τσιγγάνος, ενώ στην Αθήνα, στο κατάστημα για

τατουάζ, συνελήφθη ο 33χρονος αδελφός του και η 22χρονη σύντροφός του, η οποία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν και συνεργός τους.
Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα πλήρη στοιχεία πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δύο 36χρονων ανδρών, δύο γυναικών, ηλικίας 33 και 22 ετών και μιας 29χρονης από τη Βουλγαρία.
Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αλλά και της κατοχής ναρκωτικών.

Έκαναν τους ενοικιαστές
Ειδικότερα, ο 33χρονος με την 22χρονη σύντροφό του, που είχαν αρχηγικό ρόλο, αναζητούσαν αγγελίες για ενοικίαση σπιτιών. Κατά την επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες για να αποφασίσουν αν πρόκειται για υποψήφιο θύμα τους. Επέλεγαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, όπου με διάφορες ερωτήσεις προσπαθούσαν να πληροφορηθούν αν δήθεν το σπίτι είναι σε ήρεμο σημείο, αν οι ιδιοκτήτες μένουν κοντά ή στο ίδιο κτήριο, αν μένουν μόνοι τους, ποια είναι η οικονομική τους κατάσταση και γενικά κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να τους χρησιμέψει.
Στη συνέχεια συγκροτούσαν ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Το ζευγάρι, εμφανίζονταν ως ενοικιαστές και όση ώρα ήταν με τον ιδιοκτήτη στο καινούργιο σπίτι για να τους το δείξει, οι συνεργοί τους πήγαιναν στο κενό σπίτι των ιδιοκτητών και αφαιρούσαν με την ησυχία τους κοσμήματα και χρήματα. Όταν τελείωναν την «δουλειά» τους ενημέρωναν τους δήθεν «ενοικιαστές» ότι μπορούν να φύγουν.
Συνήθως «ψάρευαν» αγγελίες από εφημερίδες και το ίντερνετ, ενώ αν διαπίστωναν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που έκαναν, ότι πρόκειται για ιδιοκτήτες νεαρής ηλικίας ή ότι η κατοικία τους δεν ήταν κοντά σε αυτό που νοικιαζόταν, απέφευγαν συνάντηση.

Εδώ κι ένα χρόνο
Από την προανάκριση που ενέργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από πέρυσι τον Ιούλιο μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, 27 κλοπές κατά τις οποίες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 106.000 ευρώ.
Μέχρι τώρα έχει πιστοποιηθεί ότι έχουν διαπράξει κλοπές σε περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορίνθου, Αργολίδος, Αττικής, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κατερίνης, Ιωαννίνων και Ηρακλείου Κρήτης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα για τατουάζ που διατηρεί η 22χρονη, στη Νέα Ιωνία στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το ποσό των 3.070 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και αυτά με τα οποία επικοινωνούσαν με τα θύματά τους, πλήθος καρτών (sim) τηλεφώνου και μικροποσότητα κάνναβης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα