Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Συνέλευση εμπόρων στην Κυπαρισσία


Στην Κυπαρισσία πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη γενική συνέλευση αφορούσαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2016, τον προϋπολογισμό του 2017, την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και την έγκρισή τους, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το παραεμπόριο, τα "κόκκινα" δάνεια, τα μηχανήματα POS, το ακατάσχετο των λογαριασμών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Παυλίδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Ομοσπονδία μας, η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα με περίπου 120 αντιπροσώπους δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Καλούμαστε για ακόμα μία φορά να ενώσουμε τις φωνές μας να γίνουν δυνατές και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι αν θέλουμε αύριο το πρωί να έχουμε μια καλύτερη μέρα, αν αύριο το πρωί θέλουμε η χώρα να προχωρήσει και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας θα πρέπει, όπως γίνεται και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, να προστατευτούν και να δώσουν τα εχέγγυα και τις λύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο και το στέλνουμε και προς τους δύο δρόμους. Και προς την αριστερή κατεύθυνση, όπου θα πούμε ότι οι μικρομεσαίοι δεν είμαστε μπουρζουαζία, δεν είμαστε εμείς ο εχθρός κι οι πλουτοκράτορες. Κι ένα μήνυμα και προς τη δεξιά κατεύθυνση ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρούν ότι επενδύσεις κι οικονομία γίνεται μόνο μέσω των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων. Εμείς οι μικρομεσαίοι είμαστε αυτοί που έχουμε δώσει στη χώρα μας μια άλλη οντότητα, είναι στο DNA του Ελληνα το επιχειρείν. Στέλνουμε επίσης κι ένα άλλο μήνυμα: Να ξέρουν όλοι ότι όσοι έχασαν τις κυβερνήσεις, αυτό οφείλεται στους μικρομεσαίους, στους οποίους γύρισαν την πλάτη και σίγουρα οι σημερινοί κυβερνώντες μάς την έχουν γυρίσει».

Σύντομο χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Αβδάλας.

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα