Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Αιφνιδιαστική διακοπή χιλιάδων επικουρικών συντάξεων καταγγέλλει η ΝΔ


Όπως καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, με πρόσφατη εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει ως παράνομες όλες τις επικουρικές συντάξεις που είχαν εκδοθεί με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, ζητώντας μάλιστα τα χρήματα πίσω.
Στάση πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με πρόσφατη εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει ως παράνομες όλες τις επικουρικές συντάξεις που είχαν εκδοθεί με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, ζητώντας μάλιστα τα χρήματα πίσω.
Τονίζει δε πως η διακοπή των καταβολών λαμβάνει χώρα τη στιγμή που το υπουργείο Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη εγκύκλιο για τον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, ως όφειλε να κάνει εδώ και έναν χρόνο.

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά πως το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων προκαλεί μαύρη τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς το κρυφό κόστος της μη έκδοσης νέων συντάξεων έρχεται να προστεθεί σε εκκρεμότητες περίπου 300 εκατ. ευρώ σε όσους είχαν καταθέσει αίτηση πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015.
«Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας», σημειώνει ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα