Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Πρωτοβουλίες ΟΤΑ για τα σπίτια δημοτών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό


Ποιοι δήμοι έχουν κινητοποιηθεί για το θέμα και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Πως βοηθούν όσους απειλούνται από τους πλειστηριασμούς.
Πλειστηριασμοί: ένταση, αβγά και επεισόδια στα ειρηνοδικεία. Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί. Αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία της Αττικής την Τετάρτη
Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης αποκάλυψε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να σωθούν τα σπίτια τεσσάρων συμπολιτών του που απειλούνται από τους πλειστηριασμούς
Όπως είπε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η σκέψη γεννήθηκε όταν «μέσα σε μια εβδομάδα τέσσερις συμπολίτες με ενημέρωσαν για τα κατασχετήρια που είχαν λάβει».
«Μιλάμε για ανθρώπους που ανήκουν στη μικρή αστική τάξη της χώρας. Δεν είμαστε δήμος που έχει οικονομική δυνατότητα αλλά φροντίσαμε άμεσα να βρούμε νομική στήριξη με δύο δικηγόρους, το δεύτερο ήταν να έρθουμε σε επαφή με την κοινωνική υπηρεσία και την ψυχολόγο για να υπάρξει κοινωνική στήριξη» είπε ο κ. Μεθενίτης.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι «δώσαμε εντολή σε δικηγόρο και υπάρχουν θετικά δείγματα για τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού που θα μπορεί να συγκεντρώνει χρήματα από ιδιώτες. Θα δούμε, επίσης, αν υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει και ένα ειδικό τέλος για να συνεισφέρουμε όλοι. Συνεγείραμε και την εκκλησία αλλά και ένα δίκτυο ιδιωτών που μας βοηθά στο κοινωνικό παντοπωλείο από το οποίο ζητήσαμε να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό».
Διευκρίνισε, δε, ότι «αυτοί οι άνθρωποι ήταν άνθρωποι που είχαν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο και τους έχουμε ελέγξει ότι αντιμετωπίζουν όντως μεγάλες δυσκολίες» προσθέτοντας ότι «και στις τέσσερις περιπτώσεις μιλάμε για σπίτια μέχρι 80 τ.μ.».
Σύμφωνα με τον ίδιο παρόμοια πρωτοβουλία έχουν αναλάβει οι δήμαρχοι Θέρμης και Ζαχάρως. Το θέμα των πρωτοβουλιών των δήμων για τους πλειστηριασμών θα συζητηθεί σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την Παρασκευή.
πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα