Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Καταγγελία από την Διεθνή Άνοιξη Ρομά Πελοποννήσου: «Τσιγγανόπουλα εμβολιάστηκαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων»


Γράφτηκε από τον Γιάννης Σινάπης
Σε καταγγελίες κατά του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα προέβη μέσω της “Ε” ο τσιγγάνος Δημήτρης Καραγιάννης, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ανοιξης Ρομά Πελοποννήσου.
Χαρακτηριστικά, όπως κατήγγειλε, «ο δήμαρχος δεν μας έδωσε χώρο που του ζητήσαμε στην περιοχή του Αριοχωρίου, για να κάνουν οι γιατροί από το ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν έρθει από την Αθήνα, τα εμβόλια στα παιδιά των Ρομά της περιοχής. Ετσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε τα εμβόλια σε 38 παιδιά σε κατάστημα - πλυντήριο αυτοκινήτων στον εθνικό δρόμο. Κάποιοι Ρομά, βλέποντας το χώρο όπου θα γίνονταν τα εμβόλια, έπαιρναν τα παιδιά τους και έφευγαν».
Ακόμα, ο κ. Καραγιάννης επέκρινε τον κ. Νίκα που, όπως ανέφερε, «του ζητάμε χώρο για τα γραφεία μας και δεν μας δίνει. Μάλιστα, μου είπε να πας να νοικιάσεις έξω, ρε. Με αυτή την αντιμετώπιση, μου ήρθαν μνήμες από την Μπιρμπίτα, που ο δήμαρχος δεν την παρέλαβε από τη Νομαρχία».Για τις καταγγελίες αυτές, όταν τις θέσαμε υπόψη του, ο δήμαρχος απάντησε ότι «εμείς δεν κάναμε εμβόλια, δεν ξέραμε τίποτα γι’ αυτά. Ηταν θέμα της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Οταν θα έχουμε την κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας, θα κάνουμε εμβόλια. Για το δεύτερο, το ένα βαγόνι μου το έχουν ζητήσει 3 - 4 πρόεδροι, που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Ρομά. Ο δήμος στηρίζει τους Ρομά με το Δημοτικό Παντοπωλείο και με το σάντουιτς στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο».
Γ.Σ. πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα