Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Πανελλαδική απεργία την Κυριακή στο εμπόριο

Πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την ερχόμενη Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ)
Πρόκειται για μία ακόμα κινητοποίηση που στόχο έχει να εναντιωθεί στην κυβερνητική απόφαση για εργασία ορισμένες Κυριακές το έτος. Μάλιστα, αυτή τη φορά, λόγω της έντασης των προηγούμενων ημερών, αποφασίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στο McArthurGlen στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι εμποροϋπάλληλοι, «για μια ακόμα χρονιά, καλούνται να εργαστούν για πάνω από 30-40 συνεχόμενες ημέρες, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, χωρίς

ξεκούραση, χωρίς καν πρόσθετη αμοιβή 75% για τις Κυριακές τους».
Η ΟΙΥΕ προσθέτει πως «δεν φθάνει μόνο ότι θα εργαστούν τις 3 τελευταίες συνεχόμενες Κυριακές του Δεκεμβρίου μετά από την μνημονιακή νομοθεσία του 2013, την οποία η σημερινή Κυβέρνηση έχει αφήσει άθικτη, αλλά οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του ΣΕΛΠΕ, τα εκπτωτικά χωριά, τα εμπορικά κέντρα (malls), τα διάφορα Factory Outlets, επιδιώκουν ξεδιάντροπα να ανοίξουν στις 26/12, στις 2/1, αλλά και ανήμερα των Θεοφανείων (6/1).
Κατά την Ομοσπονδία, χρειάστηκε παρέμβασή της, σε συντονισμό με το Εργατοϋπαλληικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), για να αποτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων την Αργία της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων (26/12), όπου το Υπουργείο Εργασίας την κήρυξε ως ημέρα υποχρεωτικής Αργίας.
Για την κεντρική απεργιακή δράση της ΟΙΥΕ με συγκέντρωση και πορεία στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, την ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 και ώρα 12.00, θα υπάρξει αναχώρηση λεωφορείου από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Ψαρών 2, Πλ. Καραϊσκάκη στις 11.00 π.μ.) dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα