Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

“Ενα τρίμηνο για ραντεβού με γιατρό στο ΠΕΔΥ” σύμφωνα με την Ένωση Συνταξιούχων Καλαμάτας


Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας του ΠΕΔΥ, δηλαδή του πρώην ΙΚΑ στην οδό Πλάτωνος, επισημαίνει με έγγραφό της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας.
Τα προβλήματα, σύμφωνα με την Ένωση, αφορούν τόσο την κτιριακή υποδομή όσο και τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται και η απουσία συγκεκριμένων φαρμάκων από τη σχετική λίστα του ΕΟΠΥΥ.
Ειδικότερα, η Ένωση τονίζει ότι το κτήριο της Πλάτωνος, “το οποίο επισκευάστηκε πρόσφατα, δυστυχώς με τις βροχοπτώσεις παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας και παρ’ όλες τις συσκέψεις που έχουν γίνει από κυβερνητικά κλιμάκια και με τη συμμετοχή βουλευτών της κυβέρνησης του νομού μας, ορισμένα προβλήματα παραμένουν άλυτα”. Αναφορικά με τη στελέχωση του κέντρου, οι συνταξιούχοι επισημαίνουν ότι αυτό “διαθέτει έναν καρδιολόγο, έναν οφθαλμίατρο, έναν παιδίατρο και κανέναν δερματολόγο, με αποτέλεσμα τα ραντεβού σε αυτές τις ειδικότητες να υπερβαίνουν το τρίμηνο σε αναμονή.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά το ΙΚΑ δεν καταβάλλει την ανάλογη ιατρική δαπάνη. Θα πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό στις παραπάνω ειδικότητες για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων”.
Καταλήγοντας στην επιστολή της, η Ένωση τονίζει ότι η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε ορισμένα φάρμακα φτάνει και το 80%, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “οι γιατροί δεν γράφουν ιατρικές συνταγές για ορισμένες παθήσεις, με το αιτιολογικό ότι το φάρμακο δεν είναι στη λίστα φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ”. eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα