Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Παρέμβαση Μ. Μάκαρη για το πεύκο στο «Πανελλήνιο»

Ο γερόπευκος του «Πανελληνίου»,  ηλικίας 110-120 ετών (κατά το γεωπόνο), φυτεμένος από την οικογένεια Στασινόπουλου (το «Πανελλήνιον» κατασκεύασε ο εμποροβιομήχανος Γεώργιος Στασινόπουλος), ίδιας περίπου ηλικίας με την εντυπωσιακή μανόλια και άλλα δένδρα του πάρκου, κατέπεσε με θόρυβο το πρωί της Κυριακής, χωρίς να προκαλέσει την παραμικρή ζημιά, παρά τον όγκο και το βάρος του.
Πολλοί Καλαματιανοί φωτογραφήθηκαν δίπλα του, άλλοι έκοψαν κλωνάρια για το χριστουγεννιάτικο στολισμό και χθες η Υπηρεσία του Δήμου τον απομάκρυνε από το χώρο. Στην κενή ζαρντινιέρα θα φυτευθεί δεύτερη μανόλια και θα υπάρξει άμεσα κλάδεμα όλων των δέντρων του παραθαλάσσιου πάρκου.
Έτσι είδε η Δημοτική Αρχή το γεγονός που συνέβη προχθές, με ανάλογο δελτίο Τύπου.
Αντίθετα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, σε δική του ανακοίνωση ζητά να υπάρξει προληπτικός έλεγχος των δέντρων που βρίσκονται στον αστικό χώρο, ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον τραγικά περιστατικά. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Αναφορικά με την πτώση του μεγάλου πεύκου σε πολυσύχναστο σημείο του λιμανιού της Καλαμάτας δίπλα στο κατάστημα “Πανελλήνιο” ερωτώνται η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Πότε έγινε (αν έγινε) ο τελευταίος τακτικός προληπτικός έλεγχος του συγκεκριμένου δέντρου που έπεσε και ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου; Υπάρχει πρόγραμμα περιοδικού ελέγχου όλων των δένδρων που βρίσκονται στον αστικό χώρο, έτσι ώστε να προλαμβάνονται οι πτώσεις των δένδρων και να αποφεύγονται δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις για τους διερχόμενους;». Α.Π. 
πηγή: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα