Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Εντοπίστηκαν αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα στην Αττική


Διενέργεια δειγματοληψίας στα πλαίσια Επισήμου Ελέγχου πραγματοποίησαν επιθεωρητές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής σε εκμετάλλευση ορνίθων ωοπαραγωγής.
Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει για τους ελέγχους που διενεργούνται στις εκμεταλλεύσεις ορνίθων ωοπαραγωγής, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
Στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου της Σαλμονέλας έτους 2017, στις εκμεταλλεύσεις ορνίθων ωοπαραγωγής που δραστηριοποιούνται στη περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής, διενεργήθηκε επίσημη δειγματοληψία στις 09/11/2017 από επιθεωρητές της εν λόγω Υπηρεσίας. Ως αποτέλεσμα της δειγματοληψίας ήταν η ανίχνευση του στελέχους S. enteritidis στην εκτροφή και στο κέντρο συσκευασίας αυγών της επιχείρησης με την επωνυμία «Γ. ΚΑΛΥΒΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΓΩΝ», με κωδικούς κτηνιατρικής έγκρισης 3ΕL09006 και ΕL-181 αντίστοιχα, στη θέση Άγιος Νικόλαος, Αυλώνα, Αττικής.
Η ΔΑΟΚ ΠΕ Αν. Αττικής έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 1209/30007/13-03-2012 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η επιχείρηση έχει διακόψει την διάθεση αυγών που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί. aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα