Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ενταση για τους συμβασιούχους στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας (βίντεο)

Τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ζήτησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου οι συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας, χωρίς ωστόσο να την λάβουν, ενόψει του δικαστηρίου που έχουν στις 17 Οκτωβρίου με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.
Η μη συζήτηση του θέματος που αποφασίστηκε με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας πυροδότησε την ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική αρχή δέχθηκε ομαδόν τα πυρά συμβασιούχων και παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Με πρόσχημα ότι για να παρθεί απόφαση χρειάζονται να έχουν στη διάθεσή τους τα οικονομικά στοιχεία, η πλειοψηφία διά μέσου του αντιδημάρχου Γιάννη Μερκούρη -καθώς απουσίαζε ο δήμαρχος- πρότεινε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση κι αφού έχουν και τα οικονομικά στοιχεία. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση, πλην του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαθεοδοσίου που ψήφισε λευκό. Από την άλλη υπήρχε η πρόταση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Σωτήρη Μπακούρου να συζητηθεί το θέμα, η οποία βρήκε τη στήριξη όλων των παρατάξεων των μειοψηφιών αλλά δεν πέρασε.
Εκ μέρους των συμβασιούχων η Διονυσία Κατσαργύρη σημείωσε ότι μετά τις 17 του μηνός που είναι το δικαστήριο κινδυνεύουν να πεταχτούν εκτός δήμου -“είμαστε οικογενειάρχες άνθρωποι και ψηφοφόροι αυτού του δήμου” είπε. Και τόνισε ότι καθαριότητα δεν είναι μόνο οι μεγάλες πόλεις, αλλά και τα χωριά που βρωμάνε, ζητώντας στήριξη.
Ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας Ηλίας Φωτόπουλος επισήμανε ότι το πρόβλημα ξεκινά από τη μείωση του εργατικού κόστους, καθώς θέλουν εργαζόμενους των 500 ευρώ. “Ζητάμε, είπε, τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αν θέλει ο δήμος να στηρίξει, να πάρει απόφαση για μόνιμες θέσεις”.
Στη συνέχεια υπήρξε η πρόταση του κ. Μπακούρου για συζήτηση του θέματος, με τον κ. Μερκούρη να απαντά πως χωρίς οικονομικά στοιχεία δεν μπορεί να παρθεί απόφαση. Από την πρώτη ελάσσονα μειοψηφία η Ιωάννα Μαραβελή επισήμανε πως αυτό το θέμα απασχολεί τον δήμο από το καλοκαίρι -“θα μπορούσαν να έχουν τα οικονομικά στοιχεία που χρειάζονται” είπε. Ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης αναρωτήθηκε πόσο αθώα είναι η απουσία του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου και συμπλήρωσε πως το θέμα συζητείται από το καλοκαίρι και τα οικονομικά στοιχεία έπρεπε να υπάρχουν, εκτός κι αν έχει αποφασιστεί οι εργαζόμενοι να απολυθούν.
Απαντώντας ο κ. Μερκούρης σημείωσε ότι έχει υπάρξει στήριξη του συμβουλίου στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε να γίνει νέα συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί το θέμα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.
Φυσικά κατά τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις, με εργαζομένους να παρεμβαίνουν και να ζητούν τη στήριξη του Σώματος, αλλά και για να μην λέγονται ανακρίβειες, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του κ. Μερκούρη.
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα