Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πύλος: "Ψήφος εμπιστοσύνης" από Μητσοτάκη σε Καφαντάρη


"Ψήφο εμπιστοσύνης" στο δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης στο δημαρχείο της Πύλου, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Το προηγούμενο βράδυ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, ο κ. Καφαντάρης είχε αναγγείλει την υποψηφιότητά του, λέγοντας στη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι "και του χρόνου μαζί θα γιορτάσουμε τα Ναβαρίνεια".
Χθες λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε διανυκτερεύσει με τη σύζυγό του Μαρέβα στην Costa Navarino, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Πύλου πριν αναχωρήσει για Αθήνα. Εκεί ο κ. Καφαντάρης τον ενημέρωσε λεπτομερώς για όλα τα θέματα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, τονίζοντας πάνω απ' όλα την ανάγκη κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη. Στη συνέχεια ο κ. Καφαντάρης είπε ότι πρέπει να υπάρξει χωροταξικός σχεδιασμός ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις. Μιλώντας για την οικονομία του δήμου του, σημείωσε ότι η κύρια πηγή εισοδήματος είναι το λάδι και ότι βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη η προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης. Παράλληλα προανήγγειλε τον ηλεκτροφωτισμό της Σφακτηρίας και ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για την αξιοποίηση της Σαπιέντζας.
Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης την ανάγκη προστασίας του κάστρου και των ακτών της Μεθώνης και μίλησε για την έγκαιρη επέμβαση που έσωσε το κάστρο της Κορώνης. Τόνισε ακόμη την ανάγκη δημιουργίας νέου μουσείου στη Χώρα και αναφέρθηκε στην Κορώνη λέγοντας ότι είναι εμβληματική κοινότητα για τη μεσογειακή διατροφή.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε διάφορες παρεμβάσεις, εκφράζοντας τις θέσεις του για τα σημαντικότερα ζητήματα (βλ. σχετικό ρεπορτάζ), και ολοκληρώνοντας τη συνάντηση έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στον κ. Καφαντάρη δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Διευκολύνουμε την αυτοδιοίκηση να διευθετήσει τα θέματά της, παρέχοντάς της μεγαλύτερη ευελιξία. Στο θέμα των αναπτυξιακών έργων, θέλω να συγχαρώ το Δημήτρη Καφαντάρη, γιατί σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει, γεγονός που πιστεύω ότι θα επιβεβαιώσουν και οι δημότες του".
Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος έδωσε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον πρώην πρωθυπουργό, ως αναμνηστικά δώρα, ένα εγχάρακτο πιάτο με την παράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και ένα λεύκωμα με φωτογραφίες του δήμου.
Θ.Λ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα