Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Κυπαρισσία: Μπαράζ με απόπειρες τηλεφωνικών εξαπατήσεων

Μπαράζ με απόπειρες τηλεφωνικών εξαπατήσεων σημειώθηκαν την Πέμπτη, από το μεσημέρι κυρίως μέχρι τις απογευματινές ώρες, καθώς και χθες, στην περιοχή της Κυπαρισσίας από δράστες που χρησιμοποιούν το ίδιο ψέμα περί ατυχήματος συγγενικού προσώπου του υποψήφιου θύματός τους και λέγοντας ότι απαιτείται σοβαρό χρηματικό ποσό για την υπόθεση. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες για να γίνουν πιστευτοί από υποψήφια θύματά τους, ανέφεραν και ονόματα συγγενικών προσώπων τους που εμπλέκονταν στα δήθεν ατυχήματα.
Τονίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί τηλεφώνημα αγνώστου που με διάφορες

προφάσεις και ισχυρισμούς στόχο έχει την καταβολή χρηματικού ποσού, με οιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει άμεσα να ειδοποιεί την Αστυνομία πριν κάνει οτιδήποτε άλλο.
Η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού. Παράλληλα, οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με τα άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα. Επίσης, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπο αστυνομικές υπηρεσίες. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα