Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σε οριακό σημείο τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Σε οριακό σημείο κινούνται τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αυτά είναι της τάξεως των 267.000 ευρώ.
Από αυτά, τα 151.000 ευρώ είναι δεσμευμένα, καθώς αφορούν τη μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ οι οφειλές προς την επιχείρηση πλησιάζουν το 1,5 εκ. ευρώ. Ανάσα αναμένεται να δώσει ο δανεισμός της επιχείρησης από το δήμο με το ποσό των 200.000 και πλέον ευρώ, που έχει αποφασιστεί αλλά ακόμη δεν έχει γίνει.
Από εκεί και πέρα, στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου δεν πέρασε το θέμα επί εγκρίσεως προσφοράς και ανάθεσης για τη διαμόρφωση δικλίδων ασφαλείας στη

λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών από λογιστή. Οπως προέκυψε μετά από σχετικές επισημάνσεις δύο μελών του συμβουλίου, δεν είχε ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλεπόταν για να φτάσουν στο σημείο της απευθείας ανάθεσης.
Χαρακτηριστικά η Τόνια Παπαδοπούλου επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν μπορεί να γίνει από εξωτερικό συνεργάτη, και πολύ περισσότερο το Δ.Σ. δεν μπορεί να ανοίξει τις προσφορές, αλλά αυτό πρέπει να γίνει από τριμελή επιτροπή που θα συντάξει και πρακτικό -οπότε και διαφώνησε.
Η Μαρία Πανουσιοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, καθώς η υπηρεσία πρέπει ν απευθυνθεί στο δήμο και αν αυτός αδυνατεί, να απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Εξάλλου τόνισε πως σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη ΔΕΥΑΤ που έχει καταφύγει σε δανεισμό, δεν μπορεί να μην απευθύνεται στο δήμο και να πηγαίνει κατευθείαν σε εξωτερικό συνεργάτη. Κάλεσε δε τη διοίκηση να πάρει πίσω αυτή την πρόταση, λέγοντας χαρακτηριστικά «σας προσβάλλει» και αναρωτήθηκε αν έχουν λύσει όλα τα άλλα ζητήματα με τις δεξαμενές, τα αντλιοστάσια και πάνε σε εξωτερικό συνεργάτη για εσωτερικό έλεγχο.
Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος αναρωτήθηκε τι επιβάλλει να γίνει και άλλος έλεγχος όταν ήδη ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή, ενώ σημείωσε πως πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία και η ΔΕΥΑΤ να απευθυνθεί στο δήμο και στην Αποκεντρωμένη.
Ετσι αποφασίστηκε να μην ανοιχτούν οι προσφορές, να ζητηθεί από το δήμο και αν αδυνατεί, από την Αποκεντρωμένη να τους απαντήσουν αν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τον έλεγχο και αν όχι, τότε να προχωρήσουν σε εξωτερικό συνεργάτη.
Το συμβούλιο αποφάσισε ακόμη την έγκριση αποζημίωσης για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, ο οποίος επέλεξε τη συγκεκριμένη αποζημίωση από αυτή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς δικαιούται μόνο τη μία. Η αποζημίωση ορίστηκε στο ανώτερο, που είναι στο 50% της αντιμισθίας του δημάρχου. Μπορεί να ψηφίστηκε ομόφωνα, ωστόσο η Μαρία Πανουσιοπούλου τόνισε ότι θα πρέπει να ειπωθεί ότι δεν δουλεύουν όλοι ως άμισθοι στο δήμο, αλλά όλοι πληρώνονται. Επίσης σημείωσε ότι γίνεται επιλογή στον μεγαλύτερο μισθό και ο δήμος δεν γλιτώνει τίποτα, καθώς εκ του νόμου δεν μπορεί κάποιος να πάρει δύο αντιμισθίες.
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Μπακούρος τόνισε ότι το θέμα δεν είναι η αντιμισθία, αλλά να εξυγιανθεί η ΔΕΥΑΤ και να λειτουργήσει, με την κ. Πανουσιοπούλου να συμπληρώνει πως για να εξυγιανθεί θα πρέπει να προσλάβει διευθυντή, καθώς έχει περάσει ήδη ένας χρόνος και δεν έχουν τρέξει οι διαδικασίες πάνω σε αυτό.  Κ.Μπ.

1 σχόλιο:

  1. Μπλα, μπλα, μπλα, εδώ δεν έχουν μια, αυλήσεις δίνουν!!!!! και συμφωνούν όλοι!!!!! Αξίζουν μεγάλο έπαινο όλοι τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα