Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το νέο ωράριο για μαγαζιά, περίπτερα, τι ισχύει για το delivery


Νέο ωράριο για μια σειρά από μαγαζιά και περίπτερα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το οποίο ισχύει άμεσα. Δείτε τι ισχύει με το delivery και τα περίπτερα. Αναλυτικά τα νέα μέτρα.
Αλλαγές και μάλιστα άμεσα στο ωράριο για μια σειρά από μαγαζιά, περίπτερα και άλλα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς για περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και σε εκείνες που ισχύουν έκτακτα μέτρα (Αττική, Ημαθεία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Λέσβος, Μύκονος) ανακοινωσε:
Περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης (περίπτερα, κάβες, ψιλικά) από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρακτορεία καυσίμων.
Παράλληλα, το delivery τo πρωί θα ξεκινά πλέον στις 5:00 και όχι στις 7:00 με περιορισμό στην πώληση αλκοόλ.
Μέτρα, νέο ωράριο και αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου περιλαμβάνει το Φύλλο της Κυβερνήσεως για τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εδώ και λίγες μέρες.
Μεταξύ άλλων, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων όπως τήρηση αποστάσεων προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.
Στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ορίζεται αυστηρό όριο έξι ατόμων, ενώ ισχύει ακόμα ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους και τα καταστήματα τροφίμων.
Για τα σούπερ μάρκετ το ωράριο εξακολουθεί να είναι από τις 8 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, δηλαδή ακριβώς όπως ήταν πριν την πανδημία.
Νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.
«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Μίνι lockdown στα ΤρίκαλαΣε καθεστώς περιοριστικών μέτρων μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Πιο συγκεκριμένα, από αύριο αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωσης, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπονται ως 4 άτομα σε κάθε τραπέζι, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, που επιτρέπονται ως 6 άτομα. Παραμένει σε ισχύ η αναστολή της λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα και έως, πλέον, τις 5 το πρωί. Το μέτρο είναι σε ισχύ από αύριο το πρωί στις 05:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα