Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ήρθαν οι αποσπασμένοι αστυνομικοί στη Μεσσηνία, αλλά μόνο για 1-3 μήνες!


Όταν από τη Μεσσηνία έχουν αποσπαστεί πολύ περισσότεροι εδώ και χρόνια
Καθήκοντα ανέλαβαν από την Πέμπτη 30 αστυνομικοί που αποσπάστηκαν από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Αυτή είναι η καλή είδηση, γιατί την ακολουθούν δύο πολύ αρνητικές. Πρώτον, ότι η απόσπαση των 30 αυτών αστυνομικών ισχύει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η απόσπασή τους είναι, κατά περίπτωση, μόλις από έναν έως τρεις μήνες!
Δεύτερον, ότι χρόνια τώρα αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος αυτών των 30 Μεσσήνιων αστυνομικών είναι αποσπασμένοι για το προσφυγικό σε Κόρινθο και νησιά, αλλά και στον Έβρο. Κι αυτό συμβαίνει την τελευταία 5ετία.
Για 1 ή 3 μήνες
Ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν το τραγικό περιστατικό στην Πιπερίτσα, όταν ανακοινώθηκε από τους βουλευτές του νομού ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενέκρινε την απόσπαση 30 αστυνομικών στη Μεσσηνία και, μάλιστα, στην Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), οι οποίοι θα κινούνται σε όλο το νομό και, κυρίως, στις περιοχές Μεσσήνης και Φιλιατρών.
Η είδηση προσέφερε ανακούφιση σε κατοίκους χωριών της Μεσσηνίας που «γονατίζουν» από τη μικροεγκληματικότητα, όμως μόλις χθες έγινε γνωστό ότι οι αποσπάσεις αυτές είναι από έναν έως το πολύ τρεις μήνες! Μέτρο, λοιπόν, που ούτε καν πυροσβεστικό μπορεί να χαρακτηρισθεί.
«Τρύπα στο νερό»
Από την άλλη πλευρά, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια «ματώνει» από θέμα δυναμικότητας, αφού πολύ περισσότεροι από τους 30 που ήρθαν (κάποια στιγμή μέχρι και 80) αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι σε Κόρινθο, νησιά και Έβρο για να καλύψουν άλλες ανάγκες.
Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν από 3 χρόνια, βάσει του οποίου έκλεισαν πολλά αστυνομικά τμήματα στην ύπαιθρο, μπορεί να βοήθησε στην αύξηση της δύναμης των ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, όμως αποδυνάμωσε σημαντικά το αίσθημα ασφαλείας στα χωριά της Μεσσηνίας.
Μπορεί, λοιπόν, μετά τις αλλαγές στα οργανογράμματα να φαίνεται πλέον ότι η Μεσσηνία καλύπτει τις οργανικές της θέσεις από άποψη αστυνομικής δύναμης, όμως η πράξη δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει.
Κι αν τα μέτρα και οι ενισχύσεις δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα, απλώς είναι μια «τρύπα στο νερό».  Βίκυ  Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα