Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Καμίνης για κυβέρνηση Παπανδρέου: Ο κ. Σταϊκούρας διέπραξε ένα μεγάλο ολίσθημα....

Γιώργος Καμίνης για
κυβέρνηση Παπανδρέου

Ο κ. Σταϊκούρας διέπραξε ένα μεγάλο ολίσθημα. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, λες και δεν γνωρίζει, οποίος έχει στοιχειώδη κρίση σε αυτήν τη χώρα, ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια: και ειδικά η κρίση την οποία δημιούργησε η  Νέα Δημοκρατία, η παράταξη του κ. Σταϊκούρα.
Την περίοδο 2004-2009 ο κύριος Καραμανλής παρέλαβε ένα χρέος 193 δισεκατομμύριων και το παρέδωσε 301 δισεκατομμύρια, αύξηση που διαμορφώθηκε μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ούτε τις αρχές του 2009, όπου μας μιλούσαν για έλλειμα 2% και τελικά βγήκε 15,6%. Όταν έγινε ρεζίλι η χώρα σε όλη την οικουμένη. Όταν μιλάμε για νόμο Κατσέλη ή για νόμο Ραγκούση για τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ή για νόμο Λοβέρδου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ή για τον Εισαγγελέα Διαφθοράς ως νόμο Παπακωνσταντίνου κλπ, αδικούμε το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ήταν νόμοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.
Κάποτε πρέπει να αναγνωριστεί η προσφορά αυτής της κυβέρνησης στη χώρα, όταν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης βρισκόντουσαν στις πλατείες με τους αγανακτισμένους και όταν, στη συνέχεια, οι επικεφαλής τους υπέγραψαν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον μνημόνια.
Σήμερα είναι, λοιπόν, που πρέπει να νοηματοδοτήσουμε εκ νέου την πολιτική, να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Το πρώτο απ’ όλα είναι η αλήθεια, η ιστορική αλήθεια, η ιστορική αυτογνωσία ώστε να έχουμε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και μια εθνική συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα.
Από την ομιλία μου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Γιώργος Καμίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα