Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Σύγκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»: Τι λέει το ΓΕΝ για το περιστατικό


Δύο άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα
Eλεγχόμενη εισροή υδάτων σημειώθηκε στο ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» έπειτα από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά.
Συγκεκριμένα από παραπλέον πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού περισυνελέγη το πλήρωμα του ναρκαθηρευτικού «Καλλιστώ» στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων έπειτα από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου που μετέφερε συνολικά 27 άτομα που διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.
Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση, και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.
Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία. Και στα δύο πλοίο έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.
Το «Καλλίστω»
Το πλοίο αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τ. HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν απο τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.
Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).
Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα