Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Φωτιά στη Ναύπακτο: Canadair «ξύνει» την κορυφή πεύκου - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη (25/06) σε δασική έκταση στον Πλατανίτη Ναυπακτίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, κάτοικος της περιοχής κατέγραψε ρίψη νερού από Canadair, που κόβει την ανάσα, καθώς το αεροσκάφος πετά εξαιρετικά χαμηλά και με επιδέξιους ελιγμούς πετυχαίνει τον στόχο του.
Έτσι στην προσπάθειά του να ρίξει νερό από όσο το δυνατόν πιο κοντινή απόσταση, το Canadair διακρίνεται να «ξύνει» την κορυφή ενός πεύκου.
Δείτε το βίντεο:



Φωτογραφία ντοκουμέντο από το Canadair που χτύπησε σε πεύκο στη Ναυπακτία - Τι ζημιές προκλήθηκαν


Φωτογραφία που αποκαλύπτει τη ζημιά στο φτερό ενός Canadair δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε νωρίτερα χαμηλή πτήση πάνω από την πυρκαγιά στη Ναυπακτία, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε ένα πεύκο.
Ζημιές στο αεροσκάφος
Στη φωτογραφία φαίνεται το άκρο του φτερού του Canadair, ωστόσο το χτύπημα δεν επηρέασε τις επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, επιτρέποντας στους πιλότους να συνεχίσουν την πτήση τους.
Κλαδιά έχουν μπει και στον πλωτήρα, όμως τα υδραυλικά συστήματα παρέμειναν ανεπηρέαστα, επηρεάστηκαν μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Το αεροπλάνο είναι πλέον καθηλωμένο στη βάση της Ανδραβίδας και δεν μπορεί να πετάξει μέχρι να επισκευαστεί, κάτι που θα πάρει δύο ή τρεις ημέρες, στερώντας έτσι τις υπηρεσίες του από την πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα