Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αφού... έφαγε πόρτα ο Τατούλης για αρχιπεριφερειάρχης, την κάνει από το ΠΑΣΟΚ και ξαναθυμάται τη Ν.Δ.

Αφού... έφαγε πόρτα ο Τατούλης για αρχιπεριφερειάρχης, την κάνει από το ΠΑΣΟΚ και ξαναθυμάται τη Ν.Δ.Αφού το ΠΑΣΟΚ "έβαλε πάγο" στις επιδιώξεις του Πέτρου Τατούλη για την προεδρία της Ενωσης Περιφερειαρχών και επέλεξε για τη θέση αυτή τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αλλάζει γραμμή πλεύσης και προσπαθεί να προσεγγίσει τη Νέα Δημοκρατία. Στο Διαδίκτυο εμφανίζεται ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που θέλουν τον κ. Τατούλη να υποστηρίζεται σιωπηρώς από τη Νέα Δημοκρατία η οποία κατά τις αναρτήσεις δεν θα υποστηρίξει επισήμως κανέναν για τη θέση αυτή. Ταυτοχρόνως ο κ. Τατούλης στέλνει μήνυμα φιλίας στη Νέα Δημοκρατία καθώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε με την παρουσία της ευρωβουλευτού Ντανούτα Χούμπνερ κατηγόρησε την κυβέρνηση για "έλλειμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο, χωρίς να περιλάβουν αναπτυξιακή διάσταση σε αυτό, που θα προστάτευε τη χώρα μας από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή του". Την πλήρη ευθυγράμμιση με τις θέσεις της ΝΔ φροτνίζει να την κάνει γνωστή σε όσους δεν την αντιλήφθηκαν, μπλογκ το οποίο από καιρό φαίνεται ότι λειτουργεί ως "Γραφείο Τύπου" για εκείνα τα οποία δεν θέλει να ανακοινώσει το… επίσημο. Σε χθεσινή ανάρτηση αναφέρεται σε "πύραυλο εδάφους - αέρος" κατά της κυβέρνησης και κάνει σύσταστη στους… απρόσεκτους να διαβάσουν τα αποσπάσματα που προαναφέρθηκαν. Κάνοντας λόγο για προσπάθεια του περιφερειάρχη "να δημιουργήσει ακόμη μια πολιτική υπέρβαση, αυτή τη φορά με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας".
Παράλληλα το ίδιο μπλογκ αναλαμβάνει να "καθαρίσει" έναν ακόμη συνεργάτη του κ. Τατούλη ο οποίος μέχρι προχθές δεν είχε προβάλει δημοσίως καμία αντίρρηση, αντιθέτως εθεωρείτο ότι κινείται στο στενό περιβάλλον του περιφερειάρχη. Αλλωστε για το λόγο αυτό χρίσθηκε και αναπληρωτής του. Πρόκειται για τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, για τον οποίο το περιβάλλον Τατούλη έχει την πληροφορία ότι θα είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Σγουρό. Γεγονός που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει "σφήνα" και επιδιώκει να πάρει ψήφους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Και η προειδοποίηση μέσω του εν λόγω μπλογκ είναι σαφής:
«Η "εξυπηρέτηση" την οποία προσέφερε ο κ. Τατούλης και η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου στο ΠΑΣΟΚ, να εξαγνίσει δηλαδή τις πομπές του κόμματος και τις λάθος επιλογές πολιτικών, στην κεντρική κυβερνητική σκηνή με την καθαρή εικόνα ενός πολιτικού πειράματος καινοτόμων επιλογών στην Πελοπόννησο, τελειώνει με ορόσημο τις εκλογές της ΕΝΠΕ».

Το δημοσίευμα του μπλογκ το οποίο στάλθηκε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στις εφημερίδες, είναι απολύτως χαρακτηριστικό για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Τατούλης προσπαθεί να μεταπηδήσει από τη σχέση με το ΠΑΣΟΚ στη νέα σχέση με τη Νέα Δημοκρατία:

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΤΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ. ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΔ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΣΟΚ,ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα