Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Δημήτρης Κουσελάς: Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ

Δελτιο  ΤυπουΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Γεωργούλη 1 – 24100 Καλαμάτα
Τηλ. 2721097555-2721096434
1.JPG                     Καλαμάτα,  15-6-2012

Δημήτρης Κουσελάς:
«Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης»

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς μίλησε την Παρασκευή το βράδυ στην Κυπαρισσία στο ξενοδοχείο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ, κλείνοντας την αυλαία των συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ.  Στη συγκέντρωση, που ήταν εντυπωσιακή, παρευρέθηκε σύσσωμο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τους Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Φιλιππόπουλο Λεωνίδα, Αποστολόπουλο Αναστάσιο, Γκραίκη Ευτυχία, Καλογερέα  Ευστράτιο, Αλευρά Διονύσιο, η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και πολλά αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη από το δήμο Τριφυλίας. Ο κύριος Κουσελάς, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη μαζική συμμετοχή τους, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου που «ήταν αποτέλεσμα διαμαρτυρίας, οργής και αγανάκτησης για πολιτικές που ασκήθηκαν την τελευταία διετία και σε μεγάλο βαθμό καθορίστηκαν από το μέγεθος της κρίσης και την ηγεσία μιας υπερ-συντηρητικής Ευρώπης. ‘Όμως, η χώρα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στάθηκε όρθια. Δεν χρεοκόπησε και μπορεί να ελπίζει. Και αυτό έγινε με τις θυσίες του Ελληνικού λαού και την προσπάθεια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ..».

Για την κρίσιμη αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι «Η μάχη είναι τώρα διπλή: Αφ’ ενός για την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ με την αποκατάσταση της Κεντροαριστερής φυσιογνωμίας του, των αρχών και αξιών του, αφ’ ετέρου, για ισχυρή παρουσία του στη Βουλή, γιατί μόνο ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό στη Βουλή και στην κοινωνία μπορεί να εγγυηθεί το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης, την υλοποίηση ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση...

‘Οπως σημείωσε στη συνέχεια, «ο ελληνικός λαός αξιώνει από τις πολιτικές δυνάμεις συνεννόηση, συνεργασία, χάραξη εθνικής στρατηγικής για να βγούμε από την κρίση. Αξιώνει εθνική συνευθύνη και πανεθνική προσπάθεια. Όμως οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έστησαν ένα επιπόλαιο δικομματικό σκηνικό και επενδύουν οι μεν στο φόβο, επιστρατεύοντας επιχειρήματα από ένα βαθύ διχαστικό παρελθόν, οι δε στην οργή και στην αγανάκτηση.... »

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουσελάς προειδοποίησε  ότι «τη θέληση του ελληνικού λαού για λύση με παραμονή στην Ευρωζώνη, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την παίξει «κορώνα-γράμματα». Γιατί το σενάριο εξόδου της χώρας από το Ευρώ είναι υπαρκτό. Και η έξοδος από το Ευρώ όχι μόνο δεν θα έδινε νέες δυνατότητες στη χώρα, αλλά θα οδηγούσε σε ολική καταστροφή, το 1/3 του οικονομικά ενεργού πληθυσμού στην ανεργία και σε πληθωρισμό πάνω από 30%, εξανεμίζοντας εισοδήματα, περιουσίες και αποταμιεύσεις.Θα οδηγούσε στην εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, αλλά και σε σημαντική πτώχυνση των μεσαίων στρωμάτων... Εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε Ρώσικη ρουλέτα με  τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη

‘Οπως τόνισε, «το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είναι ανάμεσα σε 2 επιλογές: Η μία,  είναι ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας και της συνολικής ακύρωσης του Μνημονίου, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η άλλη, είναι ο δρόμος της οργανωμένης αναθεώρησης και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την οριστική απαλλαγή μας από το μνημόνιο με τη λήξη της τριετίας. Ο πρώτος δρόμος, των μονομερών ενεργειών, είναι τυφλός, ανεύθυνος και καταστροφικός...και εκείνοι που θα πληρώσουν περισσότερο είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Θ’ ανακαλύψουν, όπως και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, πως υπήρχαν ακόμα πολλά να χάσουν...

Ο δρόμος της αναθεώρησης της σύμβασης, που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη συγκροτημένη πρόταση. Μια πρόταση ευθύνης, που δίνει απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα. Που εγγυάται την παραμονή στην Ευρωζώνη, με ουσιαστικές αλλαγές στην ακολουθούμενη πολιτική. Χωρίς περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. Με διοχέτευση, τους επόμενους μήνες, από τη δανειακή σύμβαση 50 δις στην αγορά που στενάζει από έλλειψη ρευστότητας. Με απεμπλοκή των αναγκαίων έργων υποδομής, δημοσίων και ιδιωτικών. Με τη δημιουργία ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πακέτου στήριξης της χώρας μας από την Ε.Ε. και με αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων. Με παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, για να γίνει πιο ήπια.... Αυτά σήμερα μπορούν να διεκδικηθούν αποτελεσματικά, με τους νέους συσχετισμούς δύναμης στην Ευρώπη, με τη Γαλλία ουσιαστικό σύμμαχό μας...»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς ανέλυσε  τις επιπλέον δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για:

1.       καθολική υγειονομική (ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη) των ανέργων, των φτωχών, των συμπολιτών μας με χαμηλά εισοδήματα, χωρίς περιορισμούς με βάση τα ένσημα.

2.       δημιουργία ενιαίου φορέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης με:

·         επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με στόχο την κάλυψη 130.000  νοικοκυριών μέχρι το 2013.

·         Τη δημιουργία εθνικού δικτύου άμεσης κοινωνικής παρέμβασης (κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων, παροχή δωρεάν συσσιτίων, κοινωνικό φαρμακείο)

     3.  θέσπιση νέων ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με:

·         Επέκταση των ρυθμίσεων σε επαγγελματίες

·         Αλλαγές στον Τειρεσία

·         Ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών

·         Την επέκταση των ρυθμίσεων που εφαρμόζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε όλες τις τράπεζες,

Καθώς και για:

  • Τη σταδιακή ανάκληση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες. Είναι ένα ουσιαστικό κίνητρο για την αύξηση της απασχόλησης
  • Την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων (του γνωστού χαρατσιού) και την αντικατάστασή του με ενιαίο προοδευτικό φόρο ακίνητης περιουσίας
  • Τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση, αγροτικά εφόδια.
  • Τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση στις τιμές προϊόντων των πολυεθνικών επιχειρήσεων που παίζουν στην Ελλάδα ακριβότερα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Την αντικατάσταση του δείκτη τιμών καταναλωτή με τον δείκτη τιμών του μέσου και του φτωχού νοικοκυριού.
  • Τη δημιουργία και τη στήριξη τοπικών συμφώνων, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση οι περιφερειακοί παραγωγοί στις μεγάλες αλυσίδες διάθεσης.
  • Την υποχρεωτική αναγραφή των τιμών παραγωγού στα πωλούμενα είδη και την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Στη συνέχεια, ο κ. Κουσελάς αναφέρθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης μιας Συμφωνίας Εθνικής Συνευθύνης και στα 8 βασικά σημεία της, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Τα σημεία αυτά είναι: 

  1. Η συμμετοχή σε ένα σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. Σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2014, μέχρι τις ευρωεκλογές.
  2. Η συμμετοχή όλων, με δέσμευση και ετοιμότητα ανάληψης κόστους, στη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του Μνημονίου.
  3. Η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής για τρία χρόνια.
  4. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
  5. Η επανάληψη της συζήτησης για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές
6.       Η συμφωνία για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. ‘Ενα σύστημα απλό αναπτυξιακό, κοινωνικά δίκαιο, αναδιανεμητικό, για το οποίο ήδη υπάρχουν προτάσεις και μηχανισμοί στήριξης.
7.       Η συμφωνία ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και συστηματική δουλειά για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία.
8.       Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, η λήψη μέτρων για την ανεργία των νέων.

Ο κ. Κουσελάς έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα σε όλους «να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες δίκαιες ή άδικες επικρίσεις, τις αντιθέσεις και τις προσωπικές μας πικρίες...Τώρα προέχει το συμφέρον της χώρας. Η προοπτική και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν μπορεί», όπως είπε, «να αφήσουμε τη χώρα έρμαιο στο γαϊτανάκι της αστήρικτης πλειοδοσίας και της επικίνδυνης πόλωσης, που έχουν στήσει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης μιας συμφωνίας εθνικής συνευθύνης. Για να υπάρχει κυβέρνηση ικανή να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ και στην Ευρώπη, ικανή να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας, ικανή να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εθνική οικονομία και το λαό μας.

Γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ στις 17 Ιουνίου.

Για την πατρίδα. Για το μέλλον . Για το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑΕΙ;ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΟΛΕΨΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΑΡΩΝΕΣ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ;ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΣΕΛΑ ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ,ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ,Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ,ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΧΘΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ,ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα