Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Λοβερδος-Διαμαντοπουλου-Ραγκούσης-Μόσιαλος: για αλλού κινήσανε κι αλλού η ζωή τους πάει...


Στις 19 Δεκεμβρίου του 2011, μας υπόσχονταν -Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Μόσιαλος- ότι εντός των προσεχών ημερών θα έδιναν στην δημοσιότητα την κοινή διακήρυξη τους ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά, τον διάλογο για την επόμενη μέρα του κόμματος τους.
«Η ομάδα αυτή είναι συμπαγής και έχουν ξεκαθαριστεί οι ρόλοι. Κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν διαφωνίες αλλά δεν πρόκειται να καταφέρουν ρήγμα ή διάσπαση» διέρρεε στον τύπο τότε, συνεργάτης του Λοβέρδου, που εμφανιζόταν και ως συνομιλητής με τους υπολοίπους της «ομάδας».
Υποστήριζε επίσης, υπήρχαν κάποια κέντρα- ακατονόμαστα (!) -τα οποία πολύ θα ήθελαν να δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ των τεσσάρων στελεχών ώστε ο Βενιζέλος να έχει εύκολη δουλειά στην υπόθεση της "διαδοχής".

Παράλληλα, τα έντυπα, όπως το «ΒΗΜΑ», έδειχναν τις προθέσεις τους απέναντι στην ομάδα στέλνοντας παράλληλα, μήνυμα στήριξης στον Βενιζέλο. Με τα τηλεοπτικά δίκτυα, πρωτοστατούντος του MEGA να επιστρέφει σε εποχή αναμέτρησης Παπανδρέου- Βενιζέλου, όλοι επιχειρούσαν να παγιώσουν την κατάσταση για την διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου. Πρέπει βέβαια να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί το κείμενο των τριων (Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Λοβέρδου), ήδη από τις 16 Οκτωβρίου, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου διαπραγματευόταν το κούρεμα του χρέους, με το οποίο έδιναν διορία και στήριξη μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στον νόμιμο πρωθυπουργό της χώρας.
«Σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ΕΕ
Όλοι μετά από αυτό θεωρούσαν δεδομένο ότι από τις 23 και μετά θα έρχονταν εξελίξεις, οι οποίες θα είχαν βέβαια σχέση με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, την διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

Σήμερα, μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του νόμιμου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μετά από τρεις κυβερνήσεις και δυό εκλογικές διαδικασίες, οι παλιοί "σύντροφοι" και "σύμμαχοι" τραβούν ο καθένας το δικό του δρόμο.
Η συνήθεια τους να πολιτεύονται εντός του ΠΑΣΟΚ με δική τους ατζέντα, δεν άντεξε στη σκληρή αναμέτρηση και αντιπαραβολή των φιλοδοξιών τους. Δημιουργεί ο καθένας-και η μια -το δικό του "μαγαζί", προσδοκώντας να βρουν μια θέση στον ήλιο (του κοινοβουλίου) και μια θέση στην εξουσία, πατώντας στα συντρίμια της παράταξης που τους ανέδειξε....

Αναρτήθηκε από pame mprosta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα