Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Που ήταν ο αδιάβαστος κρυμμένος τόσο καιρό;


Μίλησε και ο μέγας Χρυσοχοϊδης, ο γνωστός αδιάβαστος και τι είπε ο αθεόφοβος; «Δικαιώθηκα, για τη θέση που έχω εκφράσει εδώ και ένα χρόνο, ότι πρέπει να συμμετάσχουν μέλη μας στην κυβέρνηση».
 Μς ενημέρωσε μάλιστα ο μεγαλειότατος, ότι συμφωνεί με τον ισχυρισμό του Βαγγέλη Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει μαζί με τη χώρα. Πάνε πακέτο αυτά τα δύο, βλέπετε!!!. Ευσεβείς πόθοι μικρών πολιτικών ανδρών που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, μη δυνάμενοι να αντιληφθούν τις κοινωνικές διεργασίες και ανακατατάξεις που συντελούνται.
Τώρα, όταν λέει συμμετοχή στην κυβέρνηση, εννοεί βεβαίως, πρωτίστως και κυρίως τον εαυτό του. Του λείπει τόσο πολύ το υπουργιλίκι, αφού θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο και θέλει να αποκαταστήσει τη ζημιά που κατά δήλωση του έγινε στη χώρα από το ΠΑΣΟΚ, που την κατέστρεψε.
Αξίζει όμως να επαναφέρω στη δημοσιότητα, μια αυστηρή επιστολή που του είχα απευθύνει στο προσωπικό του email και την οποία δημοσίευσα τότε στο τύπο.
               ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΟ MEGA 
    Σύντροφε “συνιδρυτή” του ΠΑΣΟΚ, ως συνιδρυτής κι εγώ του Κινήματος στο Νομό Μεσσηνίας, σε καλώ, εάν έχεις ίχνος φιλότιμου, να παραιτηθείς αμέσως και χωρίς καθυστέρηση από το ΠΑΣΟΚ, μήπως μπορέσεις και  εξιλεωθείς για τις ασχήμιες που ξεστόμισες σε βάρος του  από τηλεοράσεως.    
    Είναι χρέος σου να το κάνεις, αφού με όσα είπες, ως «μαινόμενος ταύρος εν υαλοπωλείω», προξένησες ανυπολόγιστη ζημιά στο Κίνημα και την προοπτική του.
   Πρώτον, διότι έδωσες ισχυρά επιχειρήματα στην Δεξιά για να πολυλογεί και να αντιπαρατίθεται  και δεύτερον διότι  προσέβαλες βάναυσα τη λαϊκή βάση, τους απλούς αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που τη στηρίζουν διαχρονικά, χωρίς κρατήματα και επιφυλάξεις, χωρίς να στέκονται σε σφάλματα, ολιγωρίες και παραλείψεις.
   Σε αντίθεση με σένα, που μέτρησες τον ίσκιο σου το πρωί, τον είδες πολύ μεγάλο και ένοιωσες να μη σε χωράει ο τόπος. Γιατί δεν μπόρεσες  να αποφύγεις το συνηθισμένο πρόβλημα αλλοίωσης της προσωπικότητας από την εξουσία και αποφάσισες, ως μη όφειλες, να παραστήσεις τον μέγα δικαιοφόρο και τον εγγυητή της παράταξης.
   Δεν σε κρίνω για όσα είπες και υπονόησες σε βάρος του Προέδρου του Κινήματος, Γ. Παπανδρέου που δείχνουν ανάγλυφα το «ουδείς επικινδυνέστερος του ευεργετηθέντος».
   Σε κατηγορώ δριμύτατα για τους αυθαίρετους, άδικους, απίθανους, αδικαιολόγητους και ψευδείς ισχυρισμούς σου, περί ευθυνών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχες σε προνομιακά υπουργεία, για τα σημερινά προβλήματα της χώρας.
  Με περισσή έπαρση και αλαζονεία, τόλμησες να ξεστομίσεις ότι «ιδεολογικά γυμνοί και απροετοίμαστοι, στα δύο χρόνια διακυβέρνησης, οδηγήσαμε τη χώρα σε οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά αδιέξοδα, σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική αναξιοπρέπεια και αποδιοργάνωση».
   Και ήσουν εκεί, ενεργός, μεγαλουπουργός, υπερκινητικός, λαλίστατος, παρών στην προσπάθεια καταστροφής της χώρας και διάλυσης του κοινωνικού ιστού!!! Και δεν παραιτιόσουνα, βλέποντας το κακό και τη ζημιά που γινόταν από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου!!! Λες και κάποιος σε υποχρέωνε να παραμένεις υπουργός.  Προσποιείσαι ότι αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, αλλά για όλα φταίνε κυρίως οι άλλοι, οι κακοί και πρέπει να φύγουν για να αναλάβεις εσύ να μας σώσεις.
   Σε καλώ για μια φορά ακόμη, να αποχωρήσεις τελείως από την πολιτική, ως ελάχιστο δείγμα μετάνοιας για την πολιτική αστοχία που διέπραξες.
   Σύντροφε Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, πρέπει να αντιληφθείς ότι τελείωσες πολιτικά οριστικά και αμετάκλητα. Εάν μάλιστα, παρ΄όλα αυτά τολμήσεις να είσαι υποψήφιος Πρόεδρος, μάθε ότι σε περιμένει μεγάλη ήττα. Σε προειδοποιώ, ο κόσμος στη βάση είναι ανάστατος για αυτό που έκανες και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως για τη χώρα.
   Τελικώς, είσαι προπέτης και ασυγχώρητος. Δυστυχώς σε είχαμε υπερεκτιμήσει. Σε θεωρούσαμε συνετό και σοβαρό στέλεχος, αλλά μας απέδειξες ότι  κάναμε τραγικό λάθος.

                                                    ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ
                                                Ένας συνιδρυτής από την Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα