Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Το παρασκήνιο της νέας κλήτευσης Παπανδρέου

Τι άλλο θα δούμε!!!!
Μετά την ανεπίσημη κλήτευση Παπανδρέου... η επίσημη!!!! Συνεχίζετε η προσπάθεια για να πληγεί ο τ.Πρωθυπουργός
Μέσω νέου... υπομνήματος αναμένεται να απαντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην επίσημη κλήτευσή του στην προανακριτική. Δεν θα επιμείνει η Ν.Δ. Ρήξη Κωνσταντοπούλου - Κοντονή.
Στο παράδειγμα των Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη οι οποίοι απάντησαν με υπομνήματα όταν εκλήθησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες για τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens αντίστοιχα, θα επιμείνει όπως όλα δείχνουν και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναμένει πλέον την επίσημη κλήτευσή του από την Επιτροπή.
Η απόφαση που ελήφθη χθες αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς καθώς τα μηνύματα από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι το κόμμα δεν θα επιμείνει στην επίσημη κλήτευση του πρώην Πρωθυπουργού αλλά θα αρκεστεί στο υπόμνημα που εκείνος έστειλε προ δύο ημερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν την κλήτευση Παπανδρέου, εμφανίστηκαν να εκπλήσσονται από την… αποδοχή της από τη Ν.Δ.
Είχε προηγηθεί σύσκεψη των γαλάζιων βουλευτών (Χρ. Μαρκογιαννάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Α. Γεωργιάδης κ.α.) με τον Γραμματέα της Κυβέρνησης και «απεσταλμένο» του Αντ. Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γαλάζιοι εκτίμησαν ότι σε αυτή τη συγκυρία δεν είχαν λόγο να χρεωθούν μία τακτική συγκάλυψης υπέρ του πρώην Πρωθυπουργού. Προς αποφυγή εντάσεων, ωστόσο, υπήρξε προκαταβολική ενημέρωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί χθες η Ν.Δ. να κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να καταθέσει, ωστόσο σε πιθανή νέα του άρνηση να παρουσιασθεί δεν πρόκειται να επιμείνει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τους Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη, οι οποίοι ουδέποτε έδωσαν το παρών στις προανακριτικές επιτροπές από τις οποίες είχαν κληθεί. Από πλευράς Παπανδρέου, πάντως, η… παραχώρηση της Ν.Δ. δεν ήταν ικανή να αμβλύνει τον εκνευρισμό για την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής ενώ δεν είναι λίγοι οι παπανδρεϊκοί που θεωρούν ότι στόχος της χθεσινής πρωτοβουλίας της Ν.Δ. δεν είναι άλλος παρά η, έμμεση και εξ αντανακλάσεως, ενίσχυση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο περιθώριο της υπόθεσης Παπανδρέου, πάντως, επαναβεβαιώθηκε η ρήξη στο εσωτερικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Στ. Κοντονή να παίρνει εκ νέου αποστάσεις από τις τοποθετήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Εχθές, ο κ. Κοντονής διαφώνησε με το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να… απαγορευθεί η έξοδος του Γ. Παπανδρέου από τη χώρα, υπό την έννοια του να μην του χορηγηθεί, μέχρι να καταθέσει, νέα άδεια απουσίας από τον Πρόεδρο της Βουλής. Το αίτημα Κωνσταντοπούλου εν τέλει απερρίφθη μετα συντροφικών επαίνων και πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο κ. Κοντονής διαφοροποιείται καθώς προ ημερών είχε επιλέξει να απέχει από την ψηφοφορία επί του αιτήματός Κωνσταντοπούλου για εκ νέου κλήτευση του κ. Βενιζέλου στην επιτροπή.

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα