Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση - καταπέλτης του ΓΑΠ για τη συνάντηση με Βενιζέλο...


Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ξεκαθαρίζοντας ότι «εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του».
Ο...πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί διαλύει την παράταξη, ενώ υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ «στοχεύουν, στην ηθική απαξίωσή του, με ανήθικες πρακτικές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου:
«Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.
Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Τα σχετικά δημοσιεύματα.
Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν «μαύρη τρύπα» τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.
Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.
Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.
Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ».
Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Βενιζέλου αναφέρεται σε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κινήματος την περίοδο 2004-2009, όταν δηλαδή στην προεδρία βρισκόταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ όπως έγινε γνωστό ο νυν πρόεδρος του κόμματος έδωσε οδηγία πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.
Προστέθηκαν μηδενικά;
Με ανάρτησή της, η ιστοσελίδα smartpost.gr αφήνει υπονοούμενα ότι προστέθηκαν μηδενικά σχετικά με το κόστος του ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα και το Γιοχάνεσμπουργκ.
Όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες, ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ δεν ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να καλύψει τα έξοδα του ίδιου ή κάποιου συνεργάτη του.
Αναλυτικά η ανάρτηση στο smartpost.gr:
«Αφήνουμε στην άκρη για την ώρα τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η παρουσία Έλληνα πολιτικού στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Για να πούμε τα εξής:
Πόσα λένε οτι κόστισε το ταξίδι Παπανδρεου και συνεργατών του τον Ιανουάριο του 2012 στο μεγάλο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Κόστα Ρίκα;
200.000 ευρώ είπαν;
Ζήτημα να ήταν 20.ooo. Ναι. Όχι 200.ooo, αλλά 20.ooo. Και όχι μόνο για τον Παπανδρέου – αλλέ για όλη την αποστολή.
Και πόσο λένε οτι κόστισε η μετάβαση Παπανδρεου και συνεργατών του στο Γιοχάνεσμπουργκ στα τέλη Αυγούστου 2012, όπου επανεκλεχτηκε πανηγυρικά Προεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;
Αλλα 200.000 ευρώ δεν είπαν;
Εδώ κι αν η αλήθεια σπάει κόκαλα: ο Παπανδρεου δεν ζήτησε απο το ΠΑΣΟΚ να καλύψει τα έξοδα ούτε του ίδιου, ούτε κανενός συνεργάτη του.
Τα μόνα έξοδα του ΠΑΣΟΚ ηταν για την τριμελή αντιπροσωπεία που έστειλε το ίδιο το Κίνημα.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Γιατί η σκοπιμότητα ορισμένων δεν έχει όρια. Ιστορικά πάντως, οι παραγωγοί λάσπης πνίγηκαν στα ίδια τους τα εργοστάσια»
http://crimenet.gr

Αναρτήθηκε από nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα