Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ολομέτωπη επίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε εθνική 5η φάλαγγα

venizelos-570Μασάζ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ενέσεις αισιοδοξίας για έξοδο από την κρίση, περιελάμβανε η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής για το πολυνομοσχέδιο. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο παρομοίασε με 5η φάλαγγα.
Ρεπορτάζ Άγγελος Μόσχοβας
«Η μάχη ξεκινάει αύριο στη Βουλή. Καταθέτουμε ενώπιον του λαού μια ιστορική προοπτική. Είναι αδικία να μη λέμε αυτό το μεγάλο πρόταγμα για το καλό της πατρίδας. Κάνουμε το κατεξοχήν πατριωτικό...» είπε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
«Με την ψήφιση του νομοσχεδίου οριστικοποιείται η συμφωνία με τους εταίρους κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι η τελική συμφωνία προς έξοδο από την κρίση και η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία της εξόδου από το μνημόνιο και την επιστροφή στην κανονικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε ότι βρισκόμαστε στο μέσο του κρίσιμου εξαμήνου που σηματοδοτεί την «οριστική στροφή προς την έξοδο από το Μνημόνιο». Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου «οριστικοποιείται μια συμφωνία με εταίρους που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι η τελική συμφωνία προς έξοδο από κρίση» και αξιολόγησε το αποτέλεσμα ως ιδιαίτερα σημαντικό.
«Μπήκαμε στην τελική ευθεία της εξόδου από μνημόνιο και την επιστροφή στην κανονικότητα, μια εξέλιξη η οποία αποκαθιστά την εθνική κυριαρχία μας και την υπερηφάνειά μας» είπε επιμένοντας ότι επιβεβαιώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση ξεκινά «μερική αναπλήρωση των θυσιών και αποκατάσταση αδικιών» ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν λαμβάνονται ούτε θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα - ούτε τώρα ούτε αργότερα» κάτι το οποίο – όπως είπε - «στεναχωρεί την αντιπολίτευση και την κάνει να αισθάνεται αφόρητα».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα τα οποία «ενώνουν τη φωνή τους με κύκλους του ΔΝΤ και γερμανικών ινστιτούτων που λένε ότι θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο;». Σημείωσε ότι το 80% του χρέους βρίσκεται στα χέρια των μελών της Ε.Ε. δηλαδή «στα χέρια φορέων που δεν κερδοσκοπούν και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν» και πως μόνο το 20% κυκλοφορεί στην αγορά. «Ακούω πολλούς λεβέντες και μάγκες να μιλούν για κούρεμα και επαναδιαπραγμάτευση. Το έχουμε κάνει αυτό το καλοκαίρι του 2012. Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και θα σφραγίσει το επίτευγμα που έχουμε κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε ότι στόχος είναι να «εξομαλύνουν αγορά και να ξανά δώσουν δάνεια» διευκρινίζοντας – για να απαντήσει στις αιτιάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ότι «δεν στηρίξαμε τραπεζίτες, στηρίζουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων».
Ως προς το θέμα με το γάλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έθεσε το πλαίσιο και τις κόκκινες γραμμές με τις οποίες προστατεύεται ο παραγωγός και η βιομηχανία τροφίμων αλλά ο καταναλωτής, τόσο ως προς την τιμή όσο και ως προς την ποιότητα, αφού διακρίνει «ποιό προϊόν είναι ελληνικό και ποιό εισαγόμενο».
Χαρακτήρισε ως καταλυτικό τον ρόλο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και υπεραμύνθηκε της δημοκρατικής λειτουργίας των διαδικασιών. «Ποτέ άλλο κόμμα δεν λειτούργησε με τη συλλογικότητα που έχουμε λειτουργήσει εμείς. Δεν σας επέβαλα πειθαρχία, μόνο συλλογικές είναι οι αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ο οποίος παράλληλα άφησε αιχμές για την στάση βουλευτών: «Είναι κρίμα να αδικούμε τον εαυτό μας και να δημιουργούμε εικόνα σύγχυσης» σημείωσε.
Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Έχουμε εθνική 5η φάλαγγα. Έχουμε αυτούς που κλαίνε γιατί λένε «τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους» είπε με έμφαση και κλιμάκωσε την κριτική του: «Έχουμε μια αντιπολίτευση που λέει ότι η χώρα ψεύδεται, γλείφει την τρόικα και της λέει φανείτε σκληροί γιατί η κυβέρνηση λέει ψέματα.
Λέει «πάρτε μέτρα για να έχουμε αντίπαλο». Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «κάποιοι ήθελαν να κάνουν τη έφοδο και ήθελαν να κάνουν δημοψήφισμα» τονίζοντας πως «η στρατηγική της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ κάηκε στα… αποδυτήρια, γέρασαν πριν ενηλικιωθούν. Από τη στρατηγική της εφόδου, περάσαμε στην απαξίωση. Ετοιμάζονται να κάνουν μια ερμηνεία του αποτελέσματος».
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι την Κυριακή μεσημέρι θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς το οποίο χαρακτήρισε ως «ενωτικό και ανανεωτικό». «Στα 42 ονόματα θα υπάρχουν αγνά πρόσωπα χωρίς κανένα βάρος, με πολύ καθαρά πρόσωπα» είπε ενδεικτικά. Ζήτησε από τους βουλευτές του και τα κομματικά στελέχη να πάρουν θέση μάχης και ανακοίνωσε επίσης ότι την Κυριακή θα ανακοινώσει και την σύνθεση της εκλογική επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα προς επίδοξους αμφισβητίες του. «Πάμε να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί. Υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται που εκπέμπουν σε άλλη συχνότητα; Δεν το φαντάζομαι και δεν το θέλω».
Αυτή την ώρα τοποθετούνται οι βουλευτές με τον Νίκο Σηφουνάκη νωρίτερα να είναι καταπέλτης για τον τρόπο που πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ. «Καρπούται αποκλειστικά ο Πρωθυπουργός το ‘μέγα επίτευγμα’ της μείωση του ελλείμματος, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τη διετία 2010-2011 - από τα 24 δις μειώθηκε στα 8 δις- ήταν τότε που πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που είχε γίνει ποτέ σε χώρα της Ευρώπης, και μάλιστα με τον κ. Σαμαρά τότε απέναντί μας, να εξαγγέλλει τα γνωστά Ζάππεια» είπε με νόημα.
Ο κ. Σηφουνάκης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις για το πολυνομοσχέδιο, σημείωσε ότι «δεν πρέπει δεν μπορεί ούτε ως παράταξη ούτε ως βουλευτές να σιωπούμε και να στοιχιζόμαστε πίσω από άκρατες νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπουργών της Ν.Δ. που στόχο έχουν να στηρίξουν τα μεγάλα μονοπώλια, θυσιάζοντας την παραγωγική μας βάση». Αναφερόμενος ειδικότερα στις ρυθμίσεις για το γάλα, επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξη διότι «αντί να δώσει την πραγματική μάχη με τους εγχώριους μεσάζοντες από την παραγωγή στο ράφι, ώστε να πέσει η τιμή στον καταναλωτή, επέλεξε να συνθλίψει τους εγχώριους παραγωγούς» και σημείωσε ότι «τελικά, χάρη στην έντονη πίεση και την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία που ασκήθηκε, έγιναν οι αναγκαίες αλλαγές που όμως εδώ και καιρό θα έπρεπε ως ΠΑΣΟΚ συντεταγμένα να έχουμε επιδιώξει, και όχι να ερχόμαστε στο παρά ένα, αναστατώνοντας την κοινωνία».
Φωτογραφία Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα