Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η δημοκρατία εξέπνευσε… Η Τριφυλία πληγώνεται!

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 όπως κάθε νέος ιατρός που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών του θέλησα να ενημερωθώ πρωτίστως για την πλήρωση θέσεων επικουρικών ιατρών στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με το διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας ο οποίος, ως όφειλε, σαν κρατικός λειτουργός που ενημερώνει έναν επιστήμονα από το χώρο της υγείας, μου ανέφερε ότι για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν προβλέπεται προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών. Η επικοινωνία μας έληξε εκεί.

Από εκεί και έπειτα ως ενεργός πολίτης θεώρησα σκόπιμο, να ενημερώσω το δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση. Εξάλλου, από τη στιγμή που η μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Κυπαρισσίας -από διμήνου και πλέον- δεν έχει ιατρό και εφόσον δεν προβλέπεται σε επόμενη προκήρυξη η πλήρωση θέσεων αφενός μεν είναι κλειστή και αφετέρου τίθεται σε κίνδυνο η ζωή οποιασδήποτε εγκύου εάν προκύψει επιπλοκή πχ. αιμορραγία. Επίσης τόνισα ως προσωπική μου εκτίμηση ότι ήδη έχει κλείσει μία κλινική, ήδη υπολειτουργούν η χειρουργική, η ορθοπεδική και η καρδιολογική και εξέφρασα την ανησυχία μου για την γενικότερη πορεία του ιδρύματος θεωρώντας ότι θα μετατραπεί σε κέντρο υγείας με μαθηματική ακρίβεια. Ένα τέτοιο γεγονός θα σημαίνει την πλήρη υγειονομική απομόνωση των πολιτών της Τριφυλίας που χρειάζονται έως και 90 χλμ για να βρεθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Η θλιβερή εικόνα που παρουσίαζε έως εκείνη την ώρα το δημοτικό συμβούλιο μετετράπη σε τραγική που μόνο σε δημοκρατικό πολιτικό σύστημα δεν ταιριάζει. Δέχτηκα απρόκλητη επίθεση από μερίδα συμβούλων της πλειοψηφίας και από τον ίδιο τον δήμαρχο. Εκφράσεις πεζοδρομίου, απειλές, κραυγές με προστακτική χροιά, βγαλμένες από άλλες εποχές. Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι κακώς μου έδωσαν το λόγο!!! Να μου πουν ότι ενδιαφέρομαι να διοριστώ τη στιγμή που τους εξηγούσα ότι για εμάς τους ιδιώτες γιατρούς θα ήταν ότι καλύτερο να κλείσει το νοσοκομείο.
Θα μπορούσα να ήμουν το παιδί του καθενός από εσάς, ο αδερφός σας, ο εγγονός σας… Σκεφτείτε αντιμετώπιση από ανθρώπους που δυστυχώς κάποιοι από αυτούς διδάσκουν στα σχολεία τα παιδιά σας γράμματα. Άραγε έτσι μεταλαμπαδεύουν την αρχή της ισότητας και της ισονομίας; Προφανώς δεν τη γνωρίζουν. Πιθανώς αν ήμουν «κολλητός» τους, παιδί κομματικού σωλήνα, ισόβιος συνδικαλιστής, η συμπεριφορά τους να ήταν διαφορετική. Ατύχησαν όμως! Δεν  έχουν συνειδητοποιήσει ότι στη σημερινή εποχή, οι ιαχές δεν τρομάζουν. Θα λέω την αλήθεια με όποιο τίμημα.
Το 2014, μέθοδοι πολιτικής δεν είναι αυτές του 1950. Σας χαιρετούν στα καφενεία, σας κερνούν με αλαζονεία θαρρείς και είστε εσείς οι φτωχοί και αυτοί οι πλούσιοι. Σας χτυπούν στον ώμο όταν αυτοί βολεύουν και βολεύονται. Ρίχνουν λίγη άσφαλτο σε καμιά λακκούβα, τώρα, όψιμα, σα να σας ρίχνουν λάσπη στα μάτια, άντε να αλλάξουν και καμία λάμπα. Τσακώνονται για το ποιος θα καταθέσει στεφάνι, ποιος θα γίνει αντιδήμαρχος, στέλνουν τώρα χρήματα για αναβάθμιση υπηρεσιών. Ουσιαστικό έργο ανάπτυξης πουθενά. Η Τριφυλία αποψιλώνεται από υπηρεσίες, σβήνει από το χάρτη και αυτοί καμαρώνουν σα να ζουν σε άλλη περιοχή. Ξέχασα όμως. Εδώ δεν πρέπει να μιλάς. Δεν πρέπει να έχεις καν άλλη γνώμη. Το σύστημα εκμεταλλευόμενο την εκλογική γεωγραφία της περιοχής «φυτεύει» τους δικούς του ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν την έννοια της άλλης άποψης και κυρίως να δουν την αλήθεια κατάματα.
Με τιμή
Δημήτρης Π. Κουτσούλης
Ιατρός Α.Π.Θ
Μαιευτήρας- Χειρουργός- Γυναικολόγος, Υπ. Διδάκτωρ  Ιατρικής Σχολής Παν. Ιωαννίνων,

Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος Παν. Πελοποννήσου

8 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςΜαρτίου 23, 2014

  ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ....
  ΕΣΤΩ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!!
  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΟΥΒΑ.....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΛΑΜΠΑ......
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ....
  .ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΕΊ!!!!!
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ!!!!! ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΜαρτίου 23, 2014

  ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;
  ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑνώνυμοςΜαρτίου 23, 2014

  Δυστυχώς είμαστε επιβάτες στην ίδια βάρκα....και οι πολλοί αποφασίζουν!!!!!!
  Οπως λέει και ο Ξενοφών όμως, ΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.......
  Πάντως έχουμε .....Δημοκρατία!!!!!!
  Χαιρετίσματα!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑνώνυμοςΜαρτίου 23, 2014

  Έχει δίκιο ο Φίλος, Άργησες πολύ γιατρέ!!!!
  Επειδή όμως δεν είναι ποτέ αργά, έμπα μπροστάρης γιατρέ!!!! Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα!!!!! βγάλε μια ανακοίνωση να δεις πόσοι θα σε ακολουθήσουν!!!! Ο λαός θέλει...δόστου την δυνατότητα.....
  Μου αρέσουν όπως τα λές......
  "......Ουσιαστικό έργο ανάπτυξης πουθενά. Η Τριφυλία αποψιλώνεται από υπηρεσίες, σβήνει από το χάρτη και αυτοί καμαρώνουν σα να ζουν σε άλλη περιοχή. Ξέχασα όμως. Εδώ δεν πρέπει να μιλάς. Δεν πρέπει να έχεις καν άλλη γνώμη. Το σύστημα εκμεταλλευόμενο την εκλογική γεωγραφία της περιοχής «φυτεύει» τους δικούς του ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν την έννοια της άλλης άποψης και κυρίως να δουν την αλήθεια κατάματα."
  Εγώ δεν σε γνωρίζω όμως έδωσες το στίγμα σου...σε ακολουθώ, προχώρα!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑνώνυμοςΜαρτίου 23, 2014

  ΑΝ ΚΑΙ κυπαρϊσσιος ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ!!!
  ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΡΕ, ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑνώνυμοςΜαρτίου 23, 2014

  Η Τριφυλία αποφάσισε!!!!
  Ψηφίζει οτι πει ο Αντώνης!!!!!!!
  Άραγε επί Τουρκοκρατίας είμαστε τόσο πολύ υπάκουοι;
  Κατσίβελα θέλει ο Αντώνης; Στον Κατσίβελα έτρεξαν βολίδα να στοιχηθούν οι (γνωστοί) πετυχημένοι σύμβουλοι!!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Έχουν αναλάβει εργολαβικώς να μας σώσουν!!!!! Εγώ δεν θέλω ρε παιδιά!!!! Σας παρακαλώ μην με σώνετε!!!!! Πάντως αν είναι Ανηψιός, ξάδελφος, κουμπάρος, μπατζανάκης του Σαμαρά, αμα βγεί κάτι θα μας δώσει και εμάς....για σκεφθείτε το...έτσι μου έλεγε ένας κακομοίρης προχθές......Ζήτω οι κακομοίριδες!!!!!! Γιατρέ άδικα πεδεύεσαι.....Έχουν βαθειές ρίζες......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑνώνυμοςΜαρτίου 24, 2014

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑνώνυμοςΜαρτίου 26, 2014

  ΤΣΟΓΛΑΝ ΜΠΟΪ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα