Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αυτο-θεραπεία σε όλο το σώμα

Ρεφλεξολογία

Μέθοθος πιέσεων στα πέλματα

Η Ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαια ολιστική φυσική επιστήμη, η οποία βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες, στα αφτιά και σε άλλα ειδικά σημεία, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο ή τμήμα του σώματος.
Ως ολιστική μέθοδος αυτο-θεραπείας δεν αποσκοπεί στη βελτίωση των συμπτωμάτων αλλά αποβλέπει στη συμπληρωματική θεραπεία σε βαθύτερο επίπεδο και εφαρμόζεται σε παθήσεις που αφορούν γυναικολογικά προβλήματα, άγχος, αϋπνίες, πονοκεφάλους, δυσκοιλιότητα, πεσμένο αμυντικό νευρικό σύστημα. Ο ρεφλεξολόγος δεν είναι γιατρός, δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων και δεν αντικαθιστά την ιατρική φροντίδα.
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Το σώμα το διατρέχουν 10 ζώνες. (θεωρία ζωνοθεραπείας) από τις οποίες οι 5
βρίσκονται αριστερά και οι άλλες 5 δεξιά. Αρχίζοντας από τα δάκτυλα των ποδιών και καταλήγοντας στο κεφάλι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χέρια. Έτσι, αν κάποιο όργανο έχει πρόβλημα, το πρόβλημα αυτό θα επηρεάσει ολόκληρη τη ζώνη και θα δημιουργηθεί μια ενεργειακή συμφόρηση.
Ασκώντας πίεση σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος π.χ. πέλματα, διεγείρεται η φυσική αυτο-θεραπευτική δύναμη του σώματος. Με την κατάλληλη πίεση στα σημεία αυτά αυξάνεται σημαντικά η ροή της ενέργειας στα αντίστοιχα όργανα και αυτό συνεπάγεται την εξισορρόπηση του οργανισμού μέσα από την χαλάρωση. Πρώτος ο Ασκληπιός αναφέρθηκε στις μυστήριες δυνάμεις του οργανισμού τις οποίες ενεργοποιούσε κυρίως με μαλάξεις.
Σήμερα η Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται σε όλον τον κόσμο σε κλινικές στειρότητας,σε κλινικές αποκατάστασης από εγκεφαλικές κακώσεις, σε κέντρα αποκατάτασης αλκοολικών, ναρκομανών, ενώ στην Αγγλία και την Ελβετία χρησιμοποιείτια ωςσυμπληρωματική ιατρική.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Το Σάββατο 22 Μαρτίου και την Κυριακή 23 Μαρτίου η “Δίοδος” θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο ρεφλεξολογίας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
"Δίοδος", Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Θεραπείας
Νικηφόρου Ουρανού 2, Λυκαβηττός
Τηλ.: 210-3620020 και 210-3620490

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα