Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι εσωτερικές κόντρες της «παράταξης Τατούλη» έκαναν … μπάχαλο το Περιφερειακό Συμβούλιο (vd)!


Πολύ μεγάλη ένταση, με αλλεπάλληλες κόντρες και σκληρούς χαρακτηρισμούς είχε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η πρώτη μετά την ανακοίνωση των «4» (Πουλοκέφαλου, Πουλά, Δέδε και Αλευρά) ότι φεύγουν από την παράταξη του Περιφερειάρχη.
Αρχικά, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος πήρε το λόγο και είπε –επικαλούμενος άρθρο του κανονισμού λειτουργίας του συμβουλίου - ότι υπάρχει σοβαρότατο θέμα στη νομιμοποίηση των αποφάσεων, από τη στιγμή που ανεξαρτητοπήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος και πρότεινε την εκλογή νέου Προέδρου.
Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος απάντησε ότι διαχωρίζει τη θέση του όσον αφορά τη Νέα … Νέα Πελοπόννησο και υπογράμμισε ότι δεν κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης από το υπάρχον σχήμα της Νέας Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, είπε ότι πρέπει να συγκεντρωθούν 21 υπογραφές και να γίνει ειδική συνεδρίαση και να τεθεί ζήτημα εκλογής νέου Προέδρου. Ενώ, μίλησε για πραξικοπήματα, απευθυνόμενος στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.«Δεν δέχομαι μαθήματα τέτοιου τύπου και επιστρέφω τα περί πραξικοπήματος» απάντησε ο Τάσος Χειβιδόπουλος. Και επέμεινε ότι κινδυνεύουν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικαλούμενος μάλιστα γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ.
Να τηρηθεί ο κανονισμός ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
«Από κάτι τέτοιους σαν τον κ. Χειβιδόπουλο έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 3,5%» είπε ο Πουλοκέφαλος.
Στη συνέχεια η ένταση αφορούσε τη μετάδοση του περιφερειακού συμβούλιου μέσω ιντερνέτ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος από τη μείζονα μειοψηφία αναρωτήθηκε γιατί διακόπηκε η σύνδεση με αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση της Ντίνας Νικολάκου η οποία είπε ότι το Livestreamingείχε ανατεθεί με απόφαση του συμβουλίου, αλλά έληξε και θα παρθεί νέα απόφαση στην επόμενη οικονομική επιτροπή.
Ακολούθησε κόντρα ανάμεσα σε Γόντικα και Χειβιδόπουλο με αναφορά στη Χούντα και σε … Χρυσαυγίτες!

«Να σεβαστείτε το συμβούλιο, δεν είναι παραμαγαζό σας, κύρια Νικολάκου» είπε ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, για να πάρει την απάντηση ότι το Προεδρείο δεν μπορεί να λειτουργεί εκτός Νόμου.

«Δεν είσαστε στρατοδίκης κύρια Νικολάκου» είπε ο Γόντικας». «Ποιος είστε εσείς;» του απάντησε η αντιπεριφερειάρχης.

«Ο Πρόεδρος δεν κάνει ό,τι θέλει. Να ντρέπεστε. Δεν θα κάνετε σόου εδώ μέσα. Έχετε καταντήσει γραφικοί κύριε Πρόεδρε» φώναζε μετά η Ντίνα Νικολάκου, διαμαρτυρόμενη για το χρόνο που μίλησε ο Γιώργος Δέδες.

«Αυτά στο μαγαζί σας» η απάντηση του Γιώργου Πουλοκέφαλου.

Για αυταρχισμό του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ενώ έκανε λόγο για εκτροπή. «Ο κύριος Πρόεδρος συνεχίζει την απαράδεκτη αντιδημοκρατική του συμπεριφορά» συνέχισε. Ο Πέτρος Τατούλης επέμεινε ότι πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Χειβιδόπουλου για εκλογή νέου Προέδρου.

«Δεν είσαι δικτάτορας, εδώ μέσα, κύριε Περιφερειάρχα» είπε κάποια στιγμή ο Γιώργος Πουλοκέφαλος ο οποίος τσακώθηκε αρκετές φορές με τον Πέτρο Τατούλη.

«Θλίβομαι για την εικόνα που παρουσιάζει η παράταξή μου. Με καθαιρέσατε με διαδικασίες fast track κύριε Περιφερειάρχη και το ίδιο θέλετε να κάνετε κα με τον Πρόεδρο» είπε ο Πουλάς.

«Θα παραιτηθώ αλλά μόνο όταν θέλω εγώ» είπε κάποια στιγμή ο Γιώργος Πουλοκέφαλος.

Τελικά, μετά από πολύωρη συζήτηση, ο Πουλοκέφαλος είπε ότι η παραίτησή του θα γίνει μέχρι την Παρασκευή και θα είναι ... θορυβώδης. Ο Χειβιδόπουλος απέσυρε την πρότασή του και είπε ότι περιμένει την πολιτική πράξη του κ. Πουλοκέφαλου, αλλιώς θα επαναφέρει ζήτημα εκλογής νέου Προέδρου.

Β.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα