Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αντιδράσεις για τον διορισμό 78χρονου πρώην βουλευτή της ΝΔ στη θέση του προέδρου του ΟΠΑΔ

ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ......ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ!!!!!!

Αντιδράσεις για τον διορισμό 78χρονου πρώην βουλευτή της ΝΔ στη θέση του προέδρου του ΟΠΑΔ
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη, στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Ο Kωνσταντίνος Ζαχαράκης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε ότι ο ΟΠΑΔ είναι σήμερα ο βασικότερος χρηματοδότης του ΕΟΠΥΥ καθώς του αποδίδει περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως από τις εισφορές των ασφαλισμένων του και των εργοδοτών.
Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ σημείωσε επίσης, ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα εξορθολογισμού των δαπανών στον Οργανισμό αλλά μένουν ακόμη να γίνουν και άλλα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ενημέρωσε τους βουλευτές ότι από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν ήδη 30.000 κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας του ΟΠΑΔ που δεν δικαιούνταν να τα έχουν.
Ωστόσο, η πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Ζαχαράκη στη θέση του προέδρου του ΟΠΑΔ βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής από τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τους ΑΝΕΛ. «Κύριε Ζαχαράκη δεν έχουμε τίποτε μαζί σας προσωπικά αλλά είστε 78 χρονών. Δεν μπορούσε να αναλάβει κάποιος νεότερος αυτή τη θέση; Δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα; Δεν θα μπορούσε να αναλάβει ο γιος σας;»
ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου και αναρωτήθηκε αν ο Κων. Ζαχαράκης έχει πάει ποτέ στην οδό Ηπείρου να θεωρήσει βιβλιάριο στον ΟΠΑΔ, ώστε να δει τις ουρές των ασφαλισμένων και την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας για νεποτισμό.

Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Ζαχαράκης έχει κάνει ήδη τον κύκλο του, διετέλεσε και βουλευτής και κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει σπιτάκι του αφού έχει εξασφαλισμένη και τη σύνταξή του». Είπε ακόμη, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά έστω και ένας μορφωμένος νέος να μην φύγει στο εξωτερικό και να αναλάβει μια τέτοια θέση θα είναι θετικό.

«Θέλω να επισημάνω ότι και ο κ. Σόιμπλε που είναι άνω των 70 και με προβλήματα υγείας, κυριαρχεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη» σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός. «Ναι αλλά η Γερμανία δεν έχει την ανεργία που έχει η Ελλάδα» επέμεινε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Είμαι γεννημένος το 1937 και άρα η κυρία Μάρκου μου πρόσθεσε δύο χρόνια» είπε ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ σχολιάζοντας επίσης ότι «το ζήτημα της ηλικίας δεν πάντοτε ευθέως ανάλογο με την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα». «Εγώ δεν δέχθηκα να είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΔ για να βολευτώ. Είμαι συνταξιούχος και άρα αναλαμβάνοντας μια τέτοια θέση θα έχω και μείωση αποδοχών διότι είμαι συνταξιούχος» είπε ο κ. Ζαχαράκης.

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό του κ. Ζαχαράκη. Είναι θέμα της Βουλής και των κομμάτων να δούνε έναν διαφορετικό τρόπο επιλογής. Ας γίνει μια διακομματική συνεννόηση με ποιον τρόπο θέλετε να διοικούνται οι Οργανισμοί. Αλλά όταν δεν συνεννοείστε μεταξύ σας, δεν αφορά τον κ. Ζαχαράκη το θέμα που θέτετε» είπε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος παρίστατο εκ μέρους της κυβέρνησης, επειδή απουσιάζει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης δεν έθεσε θέμα με την ηλικία του νέου προέδρου του ΟΠΑΔ, του ζήτησε όμως να εξηγήσει πως θα επιλύσει προβλήματα όπως το περιορισμένο προσωπικό και την έλλειψη παραρτημάτων ιδίως για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στην Αττική. Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ είπε ότι θα προσπαθήσει λύση στο πρόβλημα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει η κινητικότητα. Ανέφερε, επίσης, ότι έχοντας υπηρετήσει στο παρελθόν στον ΟΓΑ έθεσε πρώτος τις βάσεις περιορισμού των δαπανών στα ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα