Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Διαμαντοπούλου για τα Ολοήμερα Σχολεία: Η επιλογή τότε του Παπανδρέου ήταν να υπάρξει προτεραιότητα στη παιδεία

Με αφορμή τις συζητήσεις γύρω από την Παιδεία, τα ολοήμερα σχολεία και την λειτουργία τους, η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Όπως τονίζει «Η επιλογή τότε και του Π/Θ George A. Papandreou ήταν να υπάρξει προτεραιότητα στη παιδεία. Ένα πρόγραμμα που σχεδιάζεται, τίθεται σε πειραματική αξιολόγηση και σταδιακά εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα τόσο γρήγορα προϋποθέτει στόχο, βούληση και συλλογική δράση πολλών ανθρώπων. Θεωρώ πολύ σημαντικό να δίνουμε ονοματεπώνυμο όχι μόνο στα κακά αλλά κυρίως στα καλά πεπραγμένα» .Διαβάστε αναλυτικά το post:
Με αφορφή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, ας θυμηθούμε ότι το πρόγραμμα των Ολοήμερων Σχολείων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης για το «Νέο Σχολείο» (2010-2015).
Στηρίχθηκε στην εμπειρία και στην προσπάθεια των προηγούμενων Υπουργών αλλά κυρίως ενσωμάτωσε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές και τις ανάγκες της εποχής.
Ας θυμηθούμε ότι ήταν η αρχή της κρίσης με τεράστιες ξαφνικές περικοπές στον προϋπολογισμό.
Η επιλογή τότε και του Π/Θ George A. Papandreou ήταν να υπάρξει προτεραιότητα στη παιδεία. Ένα πρόγραμμα που σχεδιάζεται, τίθεται σε πειραματική αξιολόγηση και σταδιακά εξαπλώνεται σε όλη
την Ελλάδα τόσο γρήγορα προϋποθέτει στόχο, βούληση και συλλογική δράση πολλών ανθρώπων.
Θεωρώ πολύ σημαντικό να δίνουμε ονοματεπώνυμο όχι μόνο στα κακά αλλά κυρίως στα καλά πεπραγμένα.
Θέλω λοιπόν να θυμίσω ότι στο πρόγραμμα αυτό είχε δουλέψει με όραμα και πάθος η τότε Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Κοντογιάννης, η οργανωτική επιτροπή, οι συνεργάτες του γραφείου μου, η επιτροπή παρακολούθησης του Ολοήμερου Σχολείου στην οποία συμμετείχαν μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και βέβαια υπήρξε καθοριστικός και κύριος ο ρόλος των Περιφερειακών Διευθυντών.
Οι Περιφερειακοί διευθυντές, μάχιμοι εκπαιδευτικοί με λαμπρά βιογραφικά που υλοποίησαν με έμπνευση και πάθος σε πολύ δύσκολη εποχή αναβαθμίζοντας εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα.
Υπενθυμίζω τα βιογραφικά τους τότε που το Υπουργείο ανακοίνωνε περήφανα την επιλογή ανθρώπων λόγω εξαιρετικών βιογραφικών και προσφοράς.
diama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα