Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Βιομήχανοι απαγορεύoυν στους εργάτες να πηγαίνουν τουαλέτα!

Πάνες ακράτειας εξαναγκάζονται να φορούν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πουλερικών στις ΗΠΑ καθώς δεν τους επιτρέπεται να πηγαίνουν στην τουαλέτα, σύμφωνα με την έκθεση «no relief» της βρετανικής οργάνωσης «Oxfam».
Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει πως οι εργαζόμενοι «ουρούν και αφοδεύουν ενώ στέκονται στη γραμμή εργασίας» και ότι «φορούν πάνες ακράτειας στην εργασία» καθώς, όπως καταγγέλλουν, τους «στερούν τα διαλείμματα για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα» και πως οι επόπτες «αγνοούν τα αιτήματά τους και τους εκφοβίζουν με τιμωρία ή απόλυση».

Η έκθεση αναφέρει ακόμα πως οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απάνθρωπη κατάσταση και «περιορίζουν την πρόσληψη υγρών σε επικίνδυνο βαθμό, υπομένουν τον πόνο και την ταλαιπωρία, ενώ ανησυχούν για την ασφάλεια της υγείας και τη δουλειά τους».
Επιπλέον, αναφέρει πως οι υπεύθυνοι της γραμμή παραγωγής «αρνούνται τα αιτήματα για τη χρήση τουαλέτας, επειδή βρίσκονται υπό πίεση για να διατηρηθεί η ταχύτητα της επεξεργασίας και να διατηρήσουν τη ροή στην παραγωγή».
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την έκθεση, «η βιομηχανία πουλερικών σήμερα απολαμβάνει κέρδη ρεκόρ» που προφανώς στηρίζονται στην άγρια και απάνθρωπη εκμετάλλευση των εργατών που φυσικά «κερδίζουν χαμηλό μισθό, υποφέρουν από αυξημένα ποσοστά τραυματισμού και ασθένειας και μοχθούν σε δύσκολες συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα